10 Mart 2011 Perşembe

'' İSTİFA DA BİR HİZMETTİR! ''

http://haberpan.net/haber/11/03/05/7233/canli-galatasaray-karabukspor.jpgDün Türk Telekom Arena'ya giden 5-10 bin civarındaki seyircinin, sahada oynanan futbol ya da diğer olup bitenlerle pek de alakası yoktu aslında. Özellikle ilk 45 dakika boyunca ne oyunu takip ettiler, ne de takımlarını desteklediler. Tek amaç Adnan Polat ve yönetimine istifa ettirtebilmek için her yolu denemekti. Açılan pankartlar, yapılan tezahüratlar hep bu amaca yönelikti.
  Tribünlerde bunlar olup biterken takım sahada maçı kazanmak ya da en azından iyi futbol oynamak adına birşeyler yapmaya çalışıyordu kendince. Ama gerek kısıtılı kadro, gerekse de yaratıcı oyuncu eksikliği, Hagi'nin de maçtan sonra söylemiş olduğu gibi son 30 metrede üretken olabilmeyi engelliyordu. Tabi bir Alex'iniz ya da bir Quaresma'nız olmayınca kadronuzda, böyle sıkışan maçları kazanabilmeniz de pek mümkün olmuyor. Dün akşam da bu gerçeği bir kez daha görmüş olduk. Zaten koskoca Galatasaray Takımı sahaya çıktığında ''üst düzey'' denebilecek oyuncusu sadece Milan Baros oluyorsa, o zaman o maçın kazanılması da hakikaten mucizelere bağlı oluyor ne yazık ki!
   Aslında Hagi'nin dün akşam sahaya sürmüş olduğu 11 için mevkiisel diziliş anlamında geldiği günden bu yana yaptığı en iyi 11'di diyebilirim. Ama işte ne yazık ki en azından 2-3 tane yaratıcı oyuncunuz olmayınca bu 11'in içinde, herkesin doğru mevkiide oynaması bile maçı kazanmaya yetmiyor.
   Arda haftalardır hatta aylardır ortalarda yok. Kewell desen bir var, bir yok. Eee bu takımın da başka yaratıcı oyuncusu olmadığına göre eldekilerle anca bu kadar üretken olunabiliyor!
   Hagi'nin teknik direktörlüğünü artık tartışma gereği bile duymuyorum. Çünkü ortada tartışılacak bir teknik direktörlük göremiyorum! Zaten bir insan çıkıp '' Culio 10 Misimovic eder.'' diyebiliyorsa, o insanın futboldan ne düzeyde anladığı apaçık ortadadır!
   Taraftar ''İSTİFA'' diyor, Adnan Polat'tan tık yok. Taraftar yine ''İSTİFA'' diyor, Hagi: ''Oturur konuşuruz.'' diyor. Yani bunun Türkçe meali: ''Bırakmasına bırakırım, o sorun değil ama siz ne kadar sakal atacaksanız ondan bahsedin.'' Eee hal böyle olunca bu şartlar altında anca bu kadar GALATASARAY ..

                                                                                                 e-falanfilan Yazarı: Kerem Zülfikar