27 Kasım 2011 Pazar

Kritik 3 puan


 Galatasaray-Sivas Spor mücadelesi birçokları için Galatasaray adına rahat geçecek bir karşılaşma olarak görülsede, işin aslı mantığıyla düşününebilen futbolseverler için hiçte öyle değildi.
  Bu akşam, oynadığı son 2 resmi maçtan beraberlikle ayrılmış, son 5 resmi karşılaşmasında da sadece 1 galibiyet alabilmiş olan bir Galatasaray çıkıyordu sahaya. Üstüne üstlük Fenerbahçe’nin dün akşam kaybettiği 2 puan, oyuncular üzerindeki galip gelme stresini  daha da arttırıyordu .
  Sakatlıkların da etkisiyle haftalar sonra yeniden 4-4-2 dizilişini deniyordu Fatih Hoca. Elmander-Baros ikilisi sezon başından beri 2.kez bir arada başlıyordu resmi bir kaşılaşmaya. Durum böyle olunca ister istemez hücum anlamında oldukça etkili bir Galatasaray bekledik hepimiz. Ancak ilk 45 dakika boyunca takımın bu beklentimizi karşıladığını ne yazık ki söyleyemeyeceğim…
  Tehlike yüzdesi orta seviyelerde seyreden 2-3 pozisyon dışında rakip kalede fazla etkili olamadığımız devrenin son dakikasına gelmiştik ki, geliştirdiğimiz ilk organize atakta biraz şansın da yardımıyla Engin Baytar topu Sivas Spor filelerine göndererek devre arasına hepimizin daha rahat bir ruh haliyle girmesine vesile oldu.
  İkinci yarıda ise ilk yarıya oranla daha iyi, daha pozitif bir Galatasaray vardı sahada. 2.golü bulmak adına rakip kaleye yüklenmeye başladığımız anlarda Milan Baros’a yapılan bariz penaltıyı es geçen Bülent Yıldırım, 3-4 dakika sonra yaşanan ve az öncekine oranla penaltı verilip verilmeyeceği çok daha fazla tartışılacak olan bir pozisyonda belki de biraz evvel yapmış olduğu hatayı telafi etmek istedi.
  Milan Baros’un penaltı golü skorboard’a 2.Galatasaray golü olarak yazılınca gerek staddaki, gerekse de ekranları başındaki tüm Galatasaraylılar derin bir ‘’Oh’’ çekti.
   Ancak son 20 dakikada az önce çekilen o ‘’Oh’’ misli misli geri döndü içimize. Önce 71.dakikada son haftaların başarılı ismi Semih Kaya’nın yaptığı basit hata sonucu topu önünde bulan Erman Kılıç Yiğidolar’ın beraberlik sayısını kaydetti. Ardından Engin Baytar ve Elmander’in sorumsuzca! oyundan atılışı Gaziantep Spor karşılaşmasında olduğu gibi sahada yine 9 kişi kalmamıza neden oldu. Ancak neyse ki bu kez filmin sonu aynı bitmedi. Hem 9 kişi kaldığımız anda bu kez skor üstünlüğünün bizde olması, hem de oyunun bitmesine o karşılaşmaya oranla çok daha az bir süre kalmış olması 2-1’i koruyabilmemizi sağlayan etkenlerdi bence.
  Evet, son dönemlerde Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftalarda bizim de puan kaybı yaşama gibi bir şanssızlığımız oluyordu. Fakat çok şükür bu akşam bu şanssızlığı yenmeyi başardık. İnanın şu an hiçbir Galatasaraylı’nın umrunda değildir Gençlerbirliği maçına 3 asımızdan yoksun çıkacak olmamız. Hatta direk kırmızı kart gördükleri için 2’şer maç ceza almaları olası gözüken Engin Baytar ve Elmander, Fenerbahçe derbisinde de arkadaşlarını çok büyük ihtimalle yalnız bırakacaklar sahada. Tabii bu bahsettiklerim bu gecenin Cim Bom adına olumsuzlukları. Biraz da güzel şeylerden bahsetmek gerekirse, kazanılan bu kritik 3 puanın ve Riera’nın ilk kez beklenilene yakın düzeyde bir performans sergilemiş olmasının, en azından beni mutlu ettiğini gönül rahatlığı ile söylemek isterim… 
                                                                   e-falanfilan Yazarı: Kerem Zülfikar