12 Mayıs 2014 Pazartesi

Geç Kalmış Galibiyetler!

   Aahhh ahhh… Ne söyleyeyim ki ben size? Yeni mi geldi aklınız başınıza? Lig bitti, kaçan tren kaçtı, bizimkiler deplasman kazanmayı hatırladı... Koca devrede 2-3 deplasman daha kazanmış olsaydık, şampiyonluk yarışını son haftaya taşımıştık en azından. Neyse, sağlık olsun. Bu sezon da kısmetimiz böyleymiş demek ki…
  Aslında hemen her hafta olduğu gibi bugün de maçı kazanamamız adına ne gerekiyorsa yaptı ‘’kağıtçı’’! Öyle ki, çıkardığı kadronun neredeyse yarısı kendi mevkiisinde oynamıyordu.  Stoper Semih sağ bekte, Sağ bek Sabri sol bekte, sol bek Hakan Balta stoperde, bir diğer sol bek Telles sol açıkta, orta saha oyuncusu Yekta’da sağ açıkta başladı karşılaşmaya.
   Acaba dünyanın hiçbir ülkesinde takım üzerinde bu kadar saçmalayan bir başka teknik direktör var mıdır, ciddi anlamda merak ediyorum! Bana sorarsanız hiç ama hiç sanmıyorum! Bu bizim ‘’kağıtçı’’ya özgü bir hadise olsa gerek.
  Neyse ki, kağıtçının tüm art niyetine rağmen galibiyete inanmış ve sahaya kazanmak için çıkmış 11 Aslan vardı bugün. Yani saha kenarında Mancini olmasa da kazanırdı bu takım. Hatta muhtemelen daha da iyi futbol oynayarak kazanırdı hem de!
  Şimdi düşünüyorum da,  takımımızı, oyuncularımızı çok da fazla eleştirmeye hakkımız yok aslında. Başlarında bu kadar kötü bir teknik direktör varken  yapabileceklerinin de fazlasını yaptılar. Ligde 2.sıradalar, Türkiye Kupası’nı kazandılar, Şampiyonlar Ligi’nde de son 16’yı gördüler. Bu şartlar altında daha iyisi çok zor...
   Karşılaşmadan bahsedecek olursak, seyircisiz Trabzonspor 90 dakikanın tamamında etkisizdi diyebiliriz. Yani 90 dakika boyunca galibiyet için hiçbir şey yapmadılar. Belli ki, Trabzonlu oyuncular kafa olarak bu sezonu çoktan bitirmişler. Buna karşılık takımımız ise özellikle ikinci 45 dakikada 3 puanı istediğini net bir şekilde ortaya koydu. Tabi Beşiktaş’ın Elazığspor önünde galip oluşu da etkili oldu bunda.
   52-83 arasındaki yarım saatlik bölümde bulduğumuz 3’ü jeneriklik 4 gol, farklı galibiyet için fazlasıyla yeterli oldu. Özellikle Selçuk’un uzun zaman sonra frikikten gol atması ve Sneijder’in de aynı vuruşlardaki ustalığını Türkiye’de ilk kez gözler önüne sermesi gecenin bizim adımıza güzel yanlarındandı şüphesiz.
    Ligin bitimine 1 hafta kala, Beşiktaş’da kazanmışken hele, Trabzon gibi zorlu bir deplasmandan böylesine rahat bir galibiyet sonucu 3 puanla dönmüş olmamız, kritik Şampiyonlar Ligi yarışında ciddi bir avantaj getirdi bize. Son hafta kendi sahamızda kümede kalmayı garantileyen Kayseri Erciyesspor’u bir zahmet çıkıp yenecektir futbolcularımız. Bu sayede de ait olduğumuz yer olan Şampiyonlar Ligi’ne 3.kez üst üste katılacağımıza bütün kalbimle inandığımı belirterek bu akşamlık son
noktayı koyuyorum.
  
                                                                    e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR