20 Eylül 2014 Cumartesi

TAKIMIMIZI, HOCAMIZI GERİ VERİN!!!

 Öncelikle şunu belirteyim, bugün gerçekten çok doluyum. Duygusal anlamda ciddi fırtınalar kopuyor içimde. Bir Galatasaray sevdalısı olarak son 1 yıl içinde geldiğimiz, daha doğrusu getirildiğimiz şu durumu hazmetmem hiçbir şekilde mümkün değil! Bizleri böylesine aciz ve basiretsiz bir Galatasaray seyretmeye mahkum edenlere hakkımı helal etmiyorum!.
  Gelinen şu noktanın yegane sorumlusu başkan Ünal Aysal’dır! Zaten baktı ki kendi de işin içinden çıkamaz hale geldi, nasıl bir hatalar zincirine bulaştığının farkına vardı, son çare olarak kaçmanın yollarını aramaya başladı! Durup dururken, sırf kendisine yöneltilen eleştirileri bahane göstererek aldığı seçim kararının ardında yatan gerçek de budur zaten.
   Oh ne ala memleket. Sen tıkır tıkır işleyen makineye çomak üstüne çomak sok, önce yönetim kurulunda ne kadar futbolu bilen adam varsa hepsini uzaklaştır, sonra hepimizin sevgilisi Fatih Hocamız’ı sırf egoların ve kıskançlığın uğruna bizlerden kopar, ondan sonra da baktın ki olmuyor kaç ve kurtul! Bu noktada söylenecek çok şey var aslında ama ben susma hakkımı kullanıyım en iyisi!
  Kendi futboldan ne denli anlıyorsa, getirdiği hoca da o denli anlıyor işte. Prandelli’nin göreve başladığı günden bu yana bir tane doğru hareketini göremedim henüz. Kadro dışı bıraktığı oyuncular, veto ettiği transfeler, aldırdığı oyuncular, sahaya çıkardığı onbirler, benimsediği anlayış ve futbol mantalitesi. .. Hepsi baştan aşağı yanlış!
  Sorarım size;  Eto’o gibi dünya çapında bir golcüyü, istediği kadar 33 yaşında olsun, hangi teknik direktör takımında görmek istemez? Prandelli istemedi ama. Hugo Almeida gibi ligin hava hakimiyeti açık ara en iyi olan santraforunu kim istemez ? Yine Prandelli istemedi. Peki bu iki ismi veto ettikten sonra Drogba’nın boşluğunu kiminle doldurmaya kalktı? Ahı gitmiş vahı kalmış Pandevle… Orta sahaya dinamizm getirsin diye kim aldırdı peki? Ceyhun Gülselam’dan hiçbir artısı olmayan ağır vasıta Dzemaili’yi. Her ne kadar ben fazla beğenmiyor olsam da ligin en iyi kanat oyuncusu olarak gösterilen Olcan’a ne yaptı? Doğru düzgün şans dahi vermeden kadro dışı bıraktı. Eboue ve Sabri’yi kadro dışı bıraktıktan sonra ne yaptı? Yasin Öztekin’den sağ bek yaratmaya kalktı… Daha 3 ay gibi bir zaman dilimi kalmışken geride, bir teknik direktör nasıl olur da bu kadar fazla yanlış yapar? İnsanın aklı, mantığı almıyor cidden…
  Her şeyden öte Prandelli, Galatasaray’ı Galatasaray yapan değerleri yok etti. Her zaman kazanmak için sahaya çıkan, son düdüğe kadar var gücüyle savaşan, geriye düştüğünde dahi yılmayan Galatasaray’ı aldı götürdü yerine aciz, korkak ve ruhsuz bir Galatasaray getirdi!
  Bu sezon Galatasaray’ı yenemeyeni döverler. Rakip kim olursa olsun bu oyun şekliyle hiçbir karşılaşmanın favorisi olamaz Galatasaray. Ve iddia ediyorum, bu takım bu sezon ilk 5’e de giremez. Prandelli’de ligin ikinci devresini göremez!
  Hala Selçuk’a sabreden, hala Burak’tan bir şeyler uman, değişmez oyuncusu Yekta olan bu sözde teknik direktöre müsamaha gösterilen her hafta, Galatasaray için sadece ve sadece vakit kaybıdır! İnanın bana ben bu kulübün başkanı olsam, 1 dakika dahi düşünmeden bu akşam yollardım Prandelli’yi. Çünkü 10 sene de geçse bu takıma hiçbir şey veremez. Kendisinin de bir şey bildiği yok zaten. Öyle ki, 2-0’lık mağlubiyetle kapatılan devrenin ardından bile oyuna müdahalede bulunma gereği duymuyor. Öyle ki, 62.dakikada değişiklik yapmaya karar verdiğinde o ana kadar öyle veya böyle sahadaki en etkili ismimiz olan Bruma’yı kenara alıyor. Öyle ki dünya yıldızı Eto’o'yu yaşlı bulup kendisinden sadece 1 yaş ufak Pandev'i aldırıyor. O Pandev’i de 12 dakika kala oyuna sokup maçı kurtarmasını bekliyor...
  Son sözüm başlangıçta olduğu gibi Ünal Aysal’a. Eğer biraz olsun onurlu ve gururlu bir insansan, 1 ay sonra gerçekleşecek kongrede aday olmazsın. Çünkü sen sırf kişisel sürtüşmelerin ve egoların uğruna, uzun bir aradan sonra zirveye çıkmış Galatasaray’ı hiç düşünmeden yeniden dibe vurdurmayı göze alabilecek kadar bencil ve düşüncesiz bir başkansın! Bunun yanında da 3 sene önce söylemiş olduğun gibi futboldan zerre anlamayan, hatta bana göre ‘’Futboldan anlayan adam’’dan da anlamayan bir başkansın! Dolayısıyla da bu takımın yeniden düzlüğe çıkabilmesi için öncelikle senden kurtulması gerekiyor sayın Aysal!

                                                                 e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR