3 Mart 2015 Salı

Moraller Yerinde, Akıllar Fener'de

  Belki de en son söylemem gerekenle başlayayım: Bugün Ziraat Türkiye Kupası standartlarına göre mükemmele yakın bir Galatasaray vardı sahada. 90 dakikanın tamamında bir an olsun gevşemeyen, aynı disiplinle oyunu sürdüren, iştahını, hırsını, isteğini asla yitirmeyen ve maçın her anında golü düşünen bir Galatasaray...
  Açıkçası hafta sonu Fenerbahçe’yle belki de sezonun en kritik maçını oynayacak takımımızın Manisaspor’a karşı işi böylesine sıkı tutacağını düşünmüyordum. Tamam, sahaya çıkan takım as takım değildi belki. Ancak ne olursa olsun, mücadele azmi ve ortaya konan futbol takdir edilecek türdendi bence.
  Savunmamıza pek iş düşmedi. Dolayısıyla ilk yarıda Semih-Hakan, ikinci yarıda da Yekta-Hakan ikilisi oldukça rahattılar. Onların yanıına kaleci Sinan Bolat’ı da ekleyebiliriz. Geriye kalan 7 oyuncumuz ve sonradan oyuna dahil olan Sinan Gümüşle Olcan, farklı galibiyet için ellerinden gelenin fazlasını yaptılar diyebiliriz herhalde. 
  Direkten dönen 3 topa ve kaçan en az 7-8 net fırsata rağmen sahadan 4-0 gibi farklı bir neticeyle ayrılmak cidden göz kamaştırıcı. Karşı takım ister Manisaspor olsun, ister bir başkası. Sonuçta Beşiktaş, Trabzonspor gibi büyüklerin havlu attığı turnuvada buralara kadar gelmiş olmak da bir başarı. Dolayısıyla, rakibi ‘’Manisaspor işte’’ deyip o kadar basite indirgeyemeyiz.
  Bugün takımda birden fazla iyi isim vardı ancak Blerim Dzemaili biraz daha ön plana çıktı. Bütün gol pozisyonlarının içinde vardı bir kere. Sürekli golü kokladı, istedi. Kaleciden seken hemen hemen her topu tamamlamaya çalıştı. 1 gol attı, 1 de penaltı yaptırdı… Uzun zamandır forma giymediğini de hesaba katarsak, Melo’nun yokluğunda ortaya koyduğu bu performans cidden sevindirici.
  Oyunda kaldığı süre boyunca Sneijder’de oldukça istekli ve etkiliydi. Tıpkı Erciyes maçında olduğu gibi yine bir füzesi direkte patladı. Onun performansı da Fenerbahçe derbisi öncesi umut verici.
  Pandev’de golü çok istedi bu akşam. Sürekli olarak aradı. Nihayet son yarım saatte de buldu golleri. Yaptığı 2 kafa vuruşu da 1.sınıftı. Daha önce de söyledim, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı hemen her maçta gol ve goller atan Pandev, lig maçlarında da süre almayı hak ediyor bence. En azından Umut Bulut’a, Bruma’ya verilen şansların yarısı da olsa kendisine verilmeli diye düşünüyorum.
  Sonuç olarak, bugün her anlamda benim beğenimi kazanan ve Fenerbahçe maçı öncesi bizlere umut veren bir Galatasaray izledik. Elde edilen 4 gollü galibiyet, 1 ay sonra oynanacak rövanş karşılaşmasını da bir nevi formalite haline getirmiş oldu. Şimdi yükselen morallerle beraber yavaş yavaş bütün konsantrasyonu Fenerbahçe üzerinde toplama ve 16 yıllık hasrete son verebilme adına gerekli analizlerle uğraşma zamanı artık…

                                                    e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR