13 Mart 2016 Pazar

Artık DUR Deme Zamanı!

  Haftalardır kazanamayan, sezonu kafasında çoktan bitirmiş bir Galatasaray, her zaman zorlandığımız, bize hep ters gelen Gençlerbirliği ve en iyi dönemlerimizde bile sıkıntılar yaşadığımız gündüz maçı…
  Hepsi birden bir araya gelince ister istemez Galatasaray’ın galip geleceğine dair pek umut yoktu içimde. Zaten kalan haftalarda alsak alsak anca 2-3 galibiyet alırız diye düşünüyorum.
  Söylenecek fazla bir şey yok aslında. Her hafta yönetimi, teknik direktörü ya da oyuncuları eleştirmekten usandık artık. Ancak özellikle sayın başkan Dursun Özbek ve mesai arkadaşları sağolsunlar hiçbir eleştiriyi üzerlerine alınma ihtiyacı hissetmiyorlar! 
  Ortada bir gerçek var ki, en çok canımı sıkan da bu zaten: Dursun Özbek ve mevcut yönetim kurulu üyeleri Galatasaray’ı yönetmeye devam ettiği sürece, her sezon bir öncekini arayacağız gibi duruyor!  Yani şu an nasıl geçen sezonu arıyorsak, eğer gelecek yıl bu zamanlar Dursun Özbek başkanlığa devam ediyor olursa, o zaman da bugünleri arayacağız…
  Bu hafta yapılacak mali genel kurulda, kongre üyelerinin, özellikle de camianın ağır toplarının Dursun Özbek yönetimi üzerine ağır eleştirilerle giderek, erken seçime gidilmesi yönünde telkinlerde bulunarak, bir şekilde erken seçim kararı aldırmaları bir Galatasaraylılık vazifesidir artık! Şayet ki Dursun Özbek ısrarlara rağmen seçime gitmeyi kabul etmezse, hiç tasvip etmediğim bir hareket olmasına rağmen, 2011’de Adnan Polat’a yapıldığı gibi kendisini ibra etmeyerek zorunlu olarak kulübü seçime götürmek gerekmektedir! Galatasaray’ın iyiliği ve menfaatleri için bunun yapılması zorunluluktur çünkü!
  Maça gelecek olursak, oyunun hiçbir anında galibiyeti istemeyen ve hak etmeyen bir Galatasaray vardı sahada. Vasatın üzerinde oynayan hiçbir oyuncu sayamam. Böylesine etkisiz bir futbolla 1 puan fena sayılmaz…
  Ne acıdır ki, Galatasaray’ın sahaya çıkan kadrosunun sıradan bir Anadolu takımından hiçbir farkı yok. Hatta onların çoğunun kadroları bizden daha zengin!
  O kadar dar bir kadroya sahibiz ki, 1-1 giden karşılaşmada, gole ihtiyacımız olduğu aşikarken, maçı kurtarma adına 75.dakikada Chedjou giriyor oyuna! Hem de ön libero olarak… Zaten başka değişiklik de yapamadı Orhan Atik. Ofansif bir yedeği olmadığı için… Söylenecek tek şey, koskoca Galatasaray’ı bu hale düşürenlere yazıklar olsun!
  Nasıl bir başkan, nasıl bir yönetimdir ki, takımın teknik direktörü görevden ayrılalı 15 gün olmuş ancak yerine yenisini bulma zahmetine bile girişmemişler! Vay anasını be! Koskoca Galatasaray Takımı, profesyonel antrenörlük lisansı dahi olmayan, Orhan Atik gibi kendi halinde, mütevazı bir arkadaşa emanet edilmiş… Sözün bittiği yer dedikleri bu olsa gerek!
  Galatasaray’ı her anlamda rezil eden, günden günde daha da büyük bir enkaza sürükleyen, verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen, ağzından çıkanların hiç biri birbirini tutmayan, sürekli yalan konuşan, sürekli taraftarı uyutmaya çalışan, sportif anlamda hiçbir hedefi olmayan, Galatasaray’ı büyütmek yerine ‘’Nasıl küçültürüm?’’ düşüncesinde olan, 10 aylık başkanlık sürecinde toplasanız 3 tane doğru hareket yapamayan sözde başkan Dursun Özbek’e artık bir DUR deme zamanı gelmiştir sevgili Galatasaraylılar. Kulübümüzün menfaati için, iyiliği için, en azından gelecek sezonları kurtarmak adına bu hafta yapılacak mali genel kurul Dursun Özbek’ten kulübümüzü kurtarma anlamında çok büyük bir fırsattır! Eğer bu fırsatı değerlendiremezsek, Galatasaray’ın geleceği cidden karanlıktır. Hem de çok karanlık…

                                                                                           Kerem ZÜLFİKAR