3 Nisan 2016 Pazar

Artık Ayıp Olmaya Başladı!

  Söylenecek tek şey var: Artık ayıp olmaya başladı!
  Muhakkak ki dünya üzerindeki hiçbir takım her sezon şampiyon olamaz. Hatta şampiyonluğa da oynayamaz. İlla ki büyük takımların da kötü gittiği, beklentileri karşılayamadığı sezonlar olacaktır. Ancak her ne olursa olsun bu kadar kötü, bu kadar ruhsuz bir Galatasaray kabullenilemez, kabul göremez!
  Ligde küme düşmemeye oynayan Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Çaykur Rizespor gibi takımların bile rahatlıkla 2,3,4 gol atabildiği bir Galatasaray yaratanlar, hala nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar, utanmadan nasıl kendilerini iyi şeyler, güzel şeyler yapıyormuşcasına gösterebiliyorlar cidden aklım almıyor!
  Geçtiğimiz hafta gerçekleşen mali genel kurula 9 bine yakın üyeden neredeyse dörtte birinin katılması, ibra işlemine geçildiğinde ise 200-300 kişiyle Dursun Özbek ve yönetiminin idari anlamda ibra edilmesi bana göre utanç verici bir durumdur! Koskoca Galatasaray Spor Kulübü’nü 200-300 kişi yönetiyorsa şayet söylenecek fazla bir şey yok aslında!
  25 haftada 4 farklı teknik direktörün görev yaptığı başka bir sezon Galatasaray’ın 111 yıllık tarihinde yoktur zannedersem. Tarihin en kötü sezonu diye anlandırılan 2010-2011 sezonunu bile geride bırakmaya doğru emin adımlarla ilerlerken sadece ve sadece Uefa’nın istediği mali kriterler üzerine yoğunlaşıp, takımı, kadroyu, teknik direktörü ve hepsine bağlı olarak da sportif başarıyı bir kenara bırakan Dursun Özbek, bu zihniyetle bu kafa yapısıyla bu kulübü nerelere götürecek bakalım!
  2 transfer döneminde de zorunluluk derecesinde ihtiyaç olduğu halde gerekli bölgelere transfer yapmayan, Mustafa Denizli’nin bırakmasından sonra teknik direktör dahi bulamayıp kariyeri alt yapıların çeşitli yaş kategorileriyle sınırlı olan Hollandalı Riekerink’i 1.adam olarak takımın başına getiren, hiçbir hedefi, hiçbir amacı olmayan, vizyonu oldukça dar Dursun Özbek, Galatasaray Tarihi’nde görev yapmış başkanlar arasına ismi karışmış kara bir lekedir bence!
  Yönettiği camianın büyüklüğünün farkında dahi olmayan, onu da bırakın mahalle takımına bile başkanlık yapabilecek kapasitesi ve karizması olmayan bu zatı muhtereme daha ne kadar sabır gösterilecek, daha ne kadar göz yumulacak?
  Dursun Özbek’ten kurtulmak için illa Galatasaray’ın küme düşmesi falan mı gerekiyor? Böylesine beceriksiz bir başkan Galatasaray’a bundan sonraki sezonlarda ne verebilir? Ya da şu an ki konumundan ne kadar ileri götürebilir?
  Bu kadar başarısız, bu kadar kifayetsiz, bu kadar basiretsiz bir yönetimi Galatasaray Spor Kulübü’nü yönetmek üzere atayanlara da yazıklar olsun!
  Mevcut koşullar içinde bulunduğumuz sportif anlamdaki başarısız tablo ezeli rakibimiz Fenerbahçe’nin başına gelmiş olsaydı şayet şu anda yer yerinden oynamış, kıyametler kopmuştu. Ama bizde kimsenin çıtı çıkmıyor ne hikmetse! Herkesler ne kadar da kolay kabullendi bu rezil durumu! Bir Allah’ın kulu ‘’Neler oluyor burada? Bu takıma gelen 2 giden 3 atıyor? Neyin nesi bu?’’ Diye sorma ihtiyacı bile hissetmiyor.
  Son olarak şunu söylemek istiyorum; göreve gelirken sırf başkan seçilebilmek adına onlarca palavra atan, sunmuş olduğu vaatlerin bir tanesini bile yerine getiremeyen, futbol takımına tarihinin en başarısız sezonunu yaşatan sözde başkan Dursun Özbek’e ben bir taraftar olarak hakkımı hiçbir şekilde helal etmiyorum!
  Gelecek Çarşamba Arena’da yaşanması muhtemel bir Fenerbahçe mağlubiyeti telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır benden söylemesi. O gün Galatasaray’ın yaşayacağı bir mağlubiyet Dursun Özbek’in başkanlığı bırakmasına mecbur kalmasına neden olabilir benden söylemesi!

                                                                                           Kerem ZÜLFİKAR