10 Nisan 2016 Pazar

İSTİFA!!!

   Daha önce de birçok kez yaşadık bu durumu. Sportif anlamda büyük başarısızıklar yaşadığımız sezonlar oldu elbet. Bundan sonra da olacağı gibi. 2004’teki 6.lık, 2009’daki 5.lik ve 2011’deki 8.lik hemen aklıma gelenler. Ancak bu 3 sezonda bile her şeye rağmen en azından sahada sonuna kadar mücadele eden, bir şeyler yapabilmek için çabalayan, mağlubiyeti bu denli kolay kabullenmeyen bir Galatasaray vardı hep! Dünkü gibi baştan sona pes etmiş bir görüntü sergileyen, oyuncularının büyük kısmının boşvermişlik içerisinde sahada sadece yürüdüğü bir Galatasaray değil!
   Şimdi geriye dönüp bakıyorum da 2-3 senede nereden nereye geldi bu takım. Vay anasını be…
   Sezon başından beri duraklama dakikalarında 3 puanı bıraktığımız kaçıncı karşılaşma oldu bu, inanın sayısını hatırlamıyorum. Peki bu kadar mı aciz bu takım? Sadece 2-3 dakika bile müdafaa yapıp binbir güçlükle elde ettiğimiz skoru koruyamayacaksak eğer bundan sonra çıkmayalım maçlara! ‘’Biz havlu attık, bundan sonra yokuz bu yarışta’’ diyelim ve çekilelim kenara! Bu mudur doğrusu? Bu mudur Galatasaray ruhu? Bu mudur Galatasaray’ın gücü?
   Ortada öyle bir yönetim var ki, taraftarını zerre önemsemeyen, onların isteklerine, arzularına, düşüncelerine, tepkilerine, protestolarına hiçbir şekilde kulak vermeyen, Galatasaray Tarihi’nin gördüğü en sorumsuz, en kendini beğenmiş, en inatçı yönetim… Düşünün ki karşılaşmanın arından basın mensuplarına açıklama yapan ikinci başkan Cengiz Özyalçın, ''Taraftarın son 20 dakikada yönetimi istifaya çağırmasına ne diyorsunuz?'' şeklindeki soruya, ''Taraftar istifaya çağırabilir. Normaldir. Neyse ki bilinçli kongre üyeleri var da onlar bizi ibra ettiler.'' cevabını veriyor. Söylenecek tek şey YAZIKLAR OLSUN! Bu yönetimle anca buraya kadar sevgili Galatasaraylılar….
   Hayatında topa ayak vurmamış insanların şirket yönetircesine kulüp yönetmeye kalkışmaları işte böyle rezil sonuçlar doğuruyor ne yazık ki! Amiyane tabirle ‘’Yolda top görse bomba diye karakola götürecek’’ arkadaşların yönettiği Galatasaray’dan anca bu kadar Galatasaray oluyor işte…
   Dursun Özbek başkan seçildiği günden bugüne kadar hangi işi doğru yapmış ki, bundan sonrası için doğru şeyler yapmasını bekleyelim?
   İstifa da bir hizmettir ey Dursun Özbek! Haftalardır taraftarının sürekli olarak istifaya çağırdığı bir başkan, onurlu ve gururlu bir insansa şayet,  ‘’Benden bu kadar’’ der ve bırakır o görevi benim bildiğim!
   Çarşamba akşamı Fenerbahçe’ye de mağlup olursa bu takım, Dursun Özbek hala o koltukta kalma inadını sürdürebilecek mi? Ya da öyle bir tablodan sonra da başkan kalmaya devam edebileceğine kendisi inanıyor mu? Ben en çok bunu merak ediyorum.
   Dünkü karşılaşmanın son 20-25 dakikasında yaşananlar, Çarşamba yaşanması muhtemel olumsuz bir skorun neler doğurabileceğinin vtr’si gibiydi.
   Galatasaray’ı zirvede alıp 6-7 ay gibi kısa bir sürede tam anlamıyla dibe vurduran! futbol takımını büyük bir enkaza çeviren Dursun Özbek’e nacizane tavsiyem, bu kadar aleyhine bir tablo varken ortada daha fazla diretmemesi ve Fenerbahçe maçından çıkacak sonuç her ne olursa olsun, onuruyla, gururuyla başkanlığı bıraktığını açıklaması. Çünkü bu saatten sonra ister Messi’yi getirsin, isterse kulübe oluk oluk para akıtsın gene de bu taraftarın gözünde ‘’sevilen başkan’’ olma şansı yok! Şemsiye ters döndü bir kere!

                                                                                                  Kerem ZÜLFİKAR