22 Mayıs 2017 Pazartesi

45 Dakika Yetti

  Geçen hafta Gaziantepspor karşısında aldığımız galibiyetin ardından bir nebze de olsa moral bulan takımımız, kendi taraftarı önünde Osmanlıspor’u konuk ediyordu. Mustafa Reşit Akçay’ın istifasından sonra ciddi bir düşüşe geçen Osmanlıspor’a karşı daha önce hiç galibiyet alamamış oluşumuz, karşılaşmayı bizim adımıza daha farklı bir hale getiriyordu.
  Tudor Gaziantep on birinden Josue’nin yerine Tolga Ciğerci’ye, Podolski’nin yerine de Eren’e forma vermişti bu hafta. Özellikle sürekli olarak övüp durduğu Josue’yi gol attığı haftanın ertesinde yedek bırakması enteresan geldi bana...
  Karşılaşmaya daha iyi başlayan ve oyundaki hakimiyeti ele alan taraf biz olduk. Zaten sezon genelinde hemen her maçta böyleydi durum. Tek sıkıntı bunu bazı maçlarda pozisyon zenginliğine, buna paralel olarak da skora yansıtamamamız oldu.
  Ağırlıklı olarak Osmanlıspor yarı alanında oynanan oyunda son haftaların golcü ismi Sneijder’le bulduk golü. Osmanlıspor ceza sahası içinde oluşan karambolde savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topa ceza yayı içinden adeta bir mermi gibi vuran Sneijder, Karcemarskas’ın müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi!
  10 dakika sonra bu kez Sinan çıktı sahneye. Tudor’un haftalarca yüzüne bakmadığı genç yıldızımız attığı jeneriklik golle kendisine en güzel cevabı vermiş oldu belki de! Sanırım Sinan’ın Yasin’den de Rodrigues’ten de üstün olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı Osmanlıspor karşılaşmasında. Ama görebilene tabi…
  Devrenin kalan kısmında başka gol olmayınca soyunma odasına 2 farkla önde gittik.
  İkinci 45 dakikada da zaman zaman kalemizde pozisyonlar vermemize rağmen daha etkili gözüken taraf bizdik. Özellikle Podolski ve Rodrigues’in oyuna dahil oluşundan sonra rakip kalede ciddi fırsatlar yakaladık. Ancak oyuncularımız sezonun tamamında olduğu gibi yine son vuruşlarda bencillerdi!
  Galatasaray farkı arttırmayı, Osmanlıspor’da azaltmayı başaramayınca karşılaşma 2-0’lık skorla lehimize sonuçlanmış oldu. Böylelikle de Osmanlıspor’a karşı ilk galibiyetimizi elde etmiş olduk.
  Dün Trabzonspor’un Başakşehir’le berabere kalmasıyla Uefa Avrupa Ligi’ne katılmayı garantileyen takımımız, kalan 2 haftada Fenerbahçe ile 3.lük 4.lük mücadelesi verecek. Kağıt üzerinde çok bir şey fark etmez gibi gözükse de sezonu biraz daha geç açabilmek adına 3.lük büyük önem taşıyor. Bu akşam Gençlerbirliği karşısında paçayı zor kurtaran Fenerbahçe, umarım gelecek hafta Trabzonspor’a takılır da en azından son haftaya sıralamada üstlerinde girmiş oluruz…

                                                                                     e-falanfilan yazarı:Kerem ZÜLFİKAR