10 Mayıs 2017 Çarşamba

Bitmek Bilmez Sabır İmtihanı!

  2 sezondur tüm Galatasaraylılar olarak büyük bir sabır imtihanı veriyoruz. Dursun Özbek’in başkan seçildiği günden bu yana bizlere yaşattıkları, Galatasaray’a bilinçli olarak zarar vermek isteyecek birilerinin yapacağı türden şeyler! Cidden böyle bir durum var ortada. Çünkü Galatasaray'a düşmanlık besleyen bir insan ancak bu kadar zarar verebilirdi bu kulübe!
  Değişen 5 teknik direktör ve onca futbolcuya rağmen sportif anlamda bazı şeyler bir türlü yoluna girmiyorsa, artık değişmesi gereken yegane kişi başkan Dursun Özbek’tir! Çünkü kendisinin bu işi bugüne dek beceremediği, bundan sonraki süreçte de muhtemelen beceremeyeceği net olarak ortadadır!
  Hiç kimseni 25 milyon Galatasaray taraftarının hayalleriyle, hisleriyle, duygularıyla oynamaya hakkı yoktur, olamaz da! Dişinden tırnağından arttırdığı paralarla forma alan, maç bileti alan, kulübüne bir şekilde katkı yapmaya çalışan Galatasaray’ın gerçek sahiplerine, Galatasaraylılıkları sadece okudukları Galatasaray Lisesi’nden gelmekte olan şahısların bu başarısız tabloyu yaşatmaya hakkı yoktur kesinlikle!
  Daha önce de söylemiş olduğum gibi İSTİFA DA BİR HİZMETTİR Eeeyyyy Dursun Özbek! Karakteri sağlam, onurlu, gururlu, insanlar için başarısız oldukları koşullarda İSTİFA DA BİR HİZMETTİR!
  İdari kısmı bir kenara bırakıp maça gelecek olursak; ‘’Kompleks Bey’’ kod adlı Igor Tudor, ‘’Bir futbol takımı kendi teknik direktörü tarafından nasıl sabote edilir?’’ adlı dersi en güzel örnekleriyle sundu bize Cumartesi akşamı!
  Karşılaşmaya iyi başlayan ve henüz ilk 10 dakikada 2 net fırsattan yararlanamayan takımımızda, ağırlıklı olarak atakları başlatan ve şekillendiren en önemli güç Bruma’yı nedenini anlayamadığımız bir şekilde 18.dakikada kenara alarak fişimizi çekmiş oldu…
  Bruma'nın çıkışından sonra geldiği günden bu yana ne oynadığını bir türlü anlayamadığımız Rodrigues'in saçma sapan hareketleri, abuk subuk pasları dışında hiçbir katkısı olmadığı oyunda tüm üretkenliğimizi yitirdik ve Kasımpaşa'nın kalemize az ama öz geldiği pozisyonlarda topu ağlarımızda görmeye de engel olamadık...
  Bruma gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan patlamaya hazır bombayı, takımın son haftalardaki en formda oyuncusunu, 18 dakikada gözden çıkarmak ancak ve ancak kompleksli teknik adamların yapacağı türden bir harekettir!
  Tudor iyi futbolcuydu bunu çoğumuz biliyoruz. Ancak teknik direktör olarak henüz hiçbir kariyere sahip değil kendisi. Tabiri caizse daha 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Ancak Galatasaray’a geldiği günden bu yana oyunculara ceza vermekten, kadro dışı bırakmaktan başka teknik-taktik anlamda bu takıma ne verdi, ne kazandırdı cidden çok merak ediyorum…
  Beğenmediğimiz Riekerink’in döneminde liderin sadece 5 puan gerisinde olan ve şampiyonluk potasında bulunan takımımızın, sonrasındaki 10 haftalık süreçte yaşadığı büyük düşüş Tudor’un teknik direktörlüğüne dair bir nebze de olsa bir şeyler oluşturabilir zihnimizde.
  Geçtiğimiz yıllarda Türk Telekom Arena’da sezon başına 2’den faza mağlubiyet almayan takımımızın, bu sezon kendi sahasında gelene gidene mağlup olması da yine Dursun Özbek&Igor Tudor ikilisinin önlenemez başarılarından biridir!
  Sonuç itibariyle, üst üste ikinci sezonunu da çöpe atan ve bu şekilde yönetilmeye devam ederse maddi manevi her anlamda dibe vuracak olan Galatasaray’ın kendine gelebilmesi için sezon sonunda Dursun Özbek’ten kurtarmak bir zorunluluk, bir GALATASARAYLILIK görevidir artık...

                                                                                   e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR