11 Ocak 2012 Çarşamba

Kupa’ya Merhaba

Hiç şüphesiz ki Galatasaray ile Adana Demir Spor 100 kere eşleşseler, Galatasaray bu eşleşmelerin 100’ünde de favori olarak gösterilir. Dolayısıyla da bu akşam Adana Demir Spor’un Galatasaray’ı kupadan eleyebilmesi için bir takım doğa üstü şeylerin olması gerekmekteydi.
  Beklenildiği üzere Fatih Hoca rotasyona giderek sezon başından beri fazla şans vermediği oyuncularına fırsat tanıdı bugün. Aslında yedeklerden kurulu bu takımımızın bile birçok oyuncusu 3-5 ay öncesine kadar hem Galatasaray’ın hem de Milli Takım’ın değişmezleri konumundaydı. Servet Çetin, Gökhan Zan, Ayhan Akman ve Çağlar Birinci ilk aklıma gelenler…
  İlk 45 dakikanın genelinde topa hakim taraf beklenildiği üzere Galatasaray olsada, Adana Demir Spor kalemizde oldukça net pozisyonlar buldu. Ve bu pozisyonların hemen hepsinde Servet Çetin’in bireysel hatası söz konusuydu. Sanırım uzun süredir oynamıyor oluşundan ötürü Servet bu akşam tanınmayacak kadar kötüydü. Karşısında biraz tecrübeli bir Süper Lig forveti olsa maçın gidişatı ve neticesi çok daha farklı olabilirdi. Neyseki orta saha elemanlarımız ve Sercan, Servet’e ayak uydurmadılar da sırasıyla Ayhan, Engin ve Sercan’ın attığı gollerle devreyi 3-0 önde kapadık. Ayrıca attığımız 3 gol de hazırlanış itibariyle oldukça güzel ve takım oyununu ön plana çıkarır nitelikteydi.
  İkinci devrenin gidişatı da ilk yarıdan farklı olmadı aslında. Adana Demir Spor, Servet kökenli hatalar sonucu kalemizde pozisyonlar bulmaya devam etti.  Buna karşılık Galatasaray’da oyuna ağırlığını koyduğu anlarda rahatlıkla gol fırsatları yakaladı. Yine böyle bir anda Ceyhun Gülselam’ın hırsı ve Sercan Yıldırım’ın takipçiliği skor hanemize 4.golü yazdırdı.
  4-0’dan sonra Fatih Hoca, Okan Derici ve Berk Yıldız gibi 2 genç oyuncusuna sarı-kırmızılı formayı ilk kez resmi bir karşılaşmada giyme şansı verdi. Onlarda ellerinden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştılar ancak A Takım’da düzenli şans bulabilmeleri için Emre Çolak ve Semih Kaya gibi çok çalışmalı ve kendilerini sürekli olarak geliştirmeliler.
    Artık iki takımın da tamamen oyundan düşmeye başladığı anlarda, Servet’in bu akşamki anlamsız hatalarına bir yenisini daha eklemesi, sonunda golü yememize neden oldu. Zaten Erçağ’nın attığı gol Adana Demir Spor adına gecenin belki de tek tesellisiydi.
  4-1’lik sonuç kağıt üzerinde güzel gözüksede, ben bu akşam yedek oyuncularımızı hazır gördüğümü ne yazıkki söyleyemeyeceğim. Özellikle Servet, Çağlar ve Riera çok kötü performans sergilediler. ‘’Riera bu maçta bile takımına katkı sağlayamayacaksa hala bu takımda ne işi var?’’ diye insanın aklından geçmiyor değil. Aydın Yılmaz’la ilgili ise herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü yazılarımı düzenli olarak takip edenler, geçen sezon itibariyle kendisi hakkında yorum yapmama kararı almış olduğumu hatırlayacaklardır.
  Olumsuzlukları bir kenara bırakıp biraz da güzel şeylerden bahsetmek gerekirse, herşeye rağmen 4-1 kazanmak ve turu geçmiş olmak bizim için başarıdır. Ancak şimdi, kupa defterini kapatıp tekrardan lige konsantre olma ve hafta sonu oynayacağımız zorlu Karabük Spor karşılaşmasını düşünmeye başlama zamanı.

                                                                      e-falanfilan Yazarı: Kerem Zülfikar