24 Eylül 2012 Pazartesi

Bu Alemde Tek KRAL Var


   Manchester gazisi, yorgun aslan Akhisar Belediye karşısına çıkarken birçoklarımız kadroda bir rotasyon bekliyorduk aslında. Fatih Hoca’da bu beklentilerimizi boşa çıkarmayarak sezon başından beri şans vermediği Sercan ve Riera’yla son haftaların kesiği Emre Çolak’ı ilk onbirde görevlendirmişti. Elmander ve Amrabat kulübede, Hakan Balta’yla Umut ise belki tribünde, belki evlerindeydiler.
   Karşılaşmaya beklenildiği gibi baskılı başladık. İlk dakikadan itibaren oyunu rakip yarı alana yıktık. Devrenin tamamı da cılız Akhisar atakları dışında bu şekilde oynandı.
   İki takım arasındaki güç farkının dışında, Akhisar takımının oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi, Galatasaray golünün er ya da geç geleceğini gösteriyordu. Nitekim öyle de oldu.
  28. dakikada Emre Çolak önce Melo’yla verkaça girdi, sonra yerden ceza sahasına kesti. Burak gelişine vurdu kaleci Oğuz’dan döndü ama ikincisinde affetmedi. Kral’ın golüyle 1-0 öndeydik.
  7 dakika sonra bu kez Kürşat’ın yaptığı büyük hatayı değerlendiren Burak, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kendi atabilirdi ama o Sercan’a attırmak istedi. Yuvarladı önüne. Sercan’a sadece dokunmak kalmıştı.
  Devre 2-0 sona erdi ancak daha önemlisi bu maçın bu saatten sonra bizim adımıza herhangi bir sürprizle noktalanmayacağı belliydi. Akhisar takımına mücadelesinden ötürü saygı duysak da, şu an ki görünütüsüyle ligin ilk beşe oynayan takımlarını zorlayabilmesi pek mümkün gözükmüyor. Zaten maçtan sonra hocaları Hamza Hamzaoğlu da rakiplerinin daha ziyade kümede kalmak için oynayan ekipler olduğunu belirtti.
  İkinci yarının tamamı da ilk yarının hemen hemen aynıydı. Maçı ilk 45’te koparan Manchester yorgunu takımımız, kendini fazla sıkmadan ve zorlamadan oynadı.
  58.dakikada Sercan’ın rakip yarı alana attığı müthiş pas, bu kez Hamit’i kaleci Oğuzla karşı karşıya bıraktı. Dün akşam Galatasaray’ın takımdaşlık gecesiydi herhalde ki bu kez de Hamit Burak’a attırdı. 2.golün tekrarını izledik sanki. Sadece kahramanlar farklıydı.
 3-0’dan sonra iki takım da skora razı bir görüntü çizdiler. Fatih Hoca, Yekta, Aydın ve Amrabat’ı oyuna aldı. Belki Aydın ve Amrabat yakalayacakları geniş alanlarla 1-2 gol daha bulmamızı sağlarlar dedim ama olmadı.
  Bu maçın Galatasaray adına en önemli noktası ise şu oldu: Burak Yılmaz bu takımın 1.santraforu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ümit ediyorum ki, Fatih Hoca'da bundan sonraki maçlarda ideal forvet ikilisi olarak artık Umut ve Burak'ı düşünür.
  Avrupa’dan dönüş maçları her zaman zor olmuştur. Bu noktadaki en büyük şansımız rakibin Akhisar Belediye oluşuydu sanırım. Zaten Fatih Hoca’ya sorsalar bu hafta kimle oynamak istersin diye,  o da Akhisar Belediye’yi seçerdi herhalde…

  e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR