31 Mart 2013 Pazar

Madrid Provası


  Elbette dün akşam sahaya çıkarken oyncularımız, akıllarının büyük bir kısmı Çarşamba akşamında yani Real Madrid karşılaşmasındaydı. Böylesine dev bir ekibe karşı yarı final mücadelesi verecek oyunculardan o haftaki lig maçına tam anlamıyla adapte olmalarını beklemek biraz hayalcilik olur. Dolayısıyla beklentilerimizi fazla yüksek tutmadan izlemeye başladık 90 dakikayı.
  Biz beklentilerimizi yüksek tutmadık  ama takımımız karşılaşmaya öylesine iyi başladı ki, rakip üzerinde kurulan o müthiş baskı hepimize mutluluk saçtı. Açıkçası 45 dakika boyunca tek kale maç oynandı desek yeridir. İBB takımının ne doğru düzgün bir atağı ne de Muslera’yı zorlayabilecek bir şutu vardı. Buna karşılık takımımız gol için gerekli fırsatları yakalıyor ancak topu kalenin içine sokma konusunda birçok karşılaşmada olduğu gibi sıkıntı yaşıyordu.
  Neyse ki 23.dakikada bu sezon 17.kez Burak Yılmaz çıktı sahneye. Drogba’nın mükemmel pasında açısı dar olmasına rağmen çok sert bir vuruşla topu filelere göndedi. Bu sayede de hem takımını hem de bizleri rahatlatmış oldu.
  Golü bulmanın verdiği moralle takımın arzusu ve isteği iyice arttı. Öylesine iyi bir Galatasaray vardı ki sahada, tartışmasız sezon başından beri en iyi maçlarımızdan birini oynuyorduk.
  35.dakikada Burak Yılmaz yine ceza sahasında belirdi, bizler de yine gol dedik. Drogba bu kez Eboue’ye şık bir pas attı, Eboue’de 6 pas içindeki Burak’ı gördü. Burak’a sadece boş kaleye topu göndermek kaldı.
  Sonraki bölümde de ataklarımız devam etti ancak 3.gol gelmedi. Sneijder’in direkten dönen vuruşu, Drogba ve Burak’ı yararlanamadıkları fırsatlar farkın daha da artmasına yetecek cinstendi fakat olmadı.
  İkinci 45’te ise tamamen rölantide götürdük karşılaşmayı. Hemen hemen tüm oyuncularımızda bitse de Çarşamba’ya konsantre olmaya başlasak düşüncesi hakimdi.
  Belirli aralıklara yapılan Sneijder-Riera, Melo-Sabri ve Amrabat-Hakan Balta değişiklikleri de takımı canlandırmaya yetmeyince 2-0’la yetinmek zorunda kaldık.
  Kısacası dün akşam tek devrede işi bitirerek ligin son virajına girdiğimiz şu günlerde bir haftayı daha kayıpsız geçmeyi bildik. Ayrıca Çarşamba akşamı Madrid’de oldukça zorlu bir sınav verecek olan oyuncularımız en azından çok fazla efor sarfetmemiş oldular. Dolayısıyla herşeyin istediğimiz doğrultuda tamamlandığı akşamın ardından oyuncularımız gönül rahatlığıyla Real Madrid maçının hazırlıklarına başlayabilirler artık. 

                                                                  e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR