21 Mayıs 2016 Cumartesi

Kabus Sona Erdi

  Ne umduk ne bulduk? Diyerek başlamak istiyorum sezonun son lig maçının yazısına sevgili Galatasaraylılar. Hem lig hem de Türkiye Kupası şampiyonluğu ile tamamladığımız sezonun ardından, Süper Kupa’yı da müzemize götürerek açılışını yaptığımız 2015/2016 sezonundan bir hayli umutluyduk şüphesiz. Herhalde o günlerde birileri çıkıp ‘’Bu Galatasaray ligi ilk 5’te bitiremez.’’ dese, baya yüksek tonda kahkahalar atardık. Yaşadığımız bu başarısızlık çok büyük sürpriz oldu hepimiz için…
  Neyse ki dün akşam itibariyle kabus sona erdi artık. Bin bir sıkıntıyla boğuştuğumuz 2015/2016 sezonu çok şükür ki maziye karıştı… Önümüzde sadece Fenerbahçe'yle oynayacağımız kupa finali kaldı ki, belki de koca bir sezonunun telafisi anlamına gelebilecek bir karşılaşma bizim için. Dün Riekerink’in maçın ardından söylediği ‘’Yapmamız gerekenin farkındayız’’ cümlesi askıda kalmaz umarım!
  Kayseri maçına gelecek olursak, sezonun kapanışını oldukça görkemli bir şekilde yapan bir Galatasaray vardı Türk Telekom Arena’da. Alınan 6 farklı galibiyet, bu kötü sezonun finalinde ufak bir teselli oldu bizler için. Her ne kadar lig 5.liğini Osmanlıspor’a kaptırmış olsak da…
  İki devrede de aynı tempoda oynayan ve sürekli olarak golü düşünen, golü arayan, rakip yarı alanda zaman zaman arka arkaya mükemmel paslaşmalar yapabilen bir Galatasaray izledik. Podolski önderliğinde şekillenen ataklara Yasin ve Sinan’ın ofansif etkisi de eklenince oldukça farklı bir skor çıktı ortaya.
  Gollerin hemen hepsi hazırlanış açısından 1.sınıftı. Gerek pozisyon başlangıçlarındaki paslaşmalar, gerek yapılan asistler, gerekse de gol vuruşları gerçekten ustacaydı hep. Özellikle Selçuk’un attığı gole şapka çıkarılır!
  Bu kabus sezonun Galatasaray adına tek kazanımı Sinan Gümüş oldu desek yanlış olmaz herhalde. Ki bu noktada Mustafa Denizli’nin hakkını yiyemeyiz. Sinan’ı Galatasaray’a kazandıran kendisidir çünkü. Hamza Hamzaoğlu’na kalsa ‘’Sinan için daha erken’’di çünkü… (22 yaşında bir oyuncudan bahsettiğimizi belirtmekte fayda var!)
  Sinan Gümüş iyi bir sezon öncesi hazırlık kampı geçirirse şayet, alınacak kalteli bir golcü ve Podolski’yle beraber yeni sezonda inanılmaz bir hücum silahı olabilir Galatasaray adına. Kaliteli golcüden kastın kim? diye sorarsanız, Eren Derdiyok ya da Hugo Rodallega fena olmaz sanki. Falcao ya da Diego Costa’yı alamayacağımıza göre…
  Hamza Hamzaoğlu ile inişli çıkışlı başladığı sezonda Mustafa Denizli ile dibe vurup Orhan Atik ile kıpırdamaya başlayan Galatasaray, Riekerink ile son haftalarda ciddi bir ivme kazanmaya başlamıştı ki sezon bitti. Lig anlamında tabi. En başta da belirtmiş olduğum gibi gelecek hafta Fenerbahçe'yle oynayacağımız kupa finali, hayati önem taşımaktadır bana göre!
  Yaşanan büyük başarısızlığı, alınan kötü sonuçları, onca sancı ve çalkantıyla dolu süreci bir kenara bırakacak olursak, sezonun telafisi adına tek bir 90 dakika var oyuncularımızın önünde. Bunun adı da final! Haydi Cim Bom, gelecek hafta çık sahaya ve SEN yeniden ASLAN gibi savaş!

                                                                                                       Kerem ZÜLFİKAR