9 Mayıs 2016 Pazartesi

ONUR Mücadelesi!

  Son dönemlerde çok fazla şey konuşulmuştu Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakkında. Özellikle Galatasaray taraftarı arasından ciddi bir kesim Fenerbahçe’ye 4.yıldızı taktırmamak adına bu maçı Beşiktaş’a vermemiz gerektiğini savunuyordu. Ancak bu noktada bilemedikleri ya da hiç öğrenemedikleri bir şey vardı: Galatasaray rakiplerin konumuna ve durumuna bakmaksızın her zaman formasında taşıdığı o armanın onuru ve şerefi için mücadele eder sahada! Yani her zaman her koşulda Galatasaray sadece ve sadece kazanmak için oynar!
  Dünkü karşılaşmanın özellikle ilk 45 dakikasında oynadığımız futbol, gösterdiğimiz performans, Galatasaray isimine kara bir leke misali sürülmeye çalışılan mesnetsiz itham ve yakıştırmalara verilen tokat gibi bir cevaptı aslında! Sezonun belki de en iyi oyunlarından birini oynayan takımımız, gol vuruşlarındaki beceriksizliğinden ötürü skoru lehine çevirmeyi başaramadı.
  Kalemizde verdiğimiz pozisyonlar da vardı tabi. Ancak özellikle orta alandaki tüm hakimiyet bizim elimizdeydi. Ayağa bol pasa dayalı oyun anlayışımız, sahadaki kontrolü elimizde bulundurmamıza fazlasıyla yetti.  Karşılıklı girilen pozisyonlar gole dönüşmeyince devre 0-0’la geçildi ve iki takımın da galibiyet umutları ikinci yarıya kaldı.
  İkinci 45 dakikada sahaya aynı performansı yansıtamadık ne yazık ki. Sezon öncesinde iyi çalışmadığını ve oyunculara  gerekli kondisyon yüklemelerin yapılmadığını artık herkeslerin bildiği takımımız, muhtemelen yüksek tempoyu kaldıramadı ve tabiri caizse karşılaşmaya havlu attı.
  Beşiktaş’ın mutlak hakimiyeti ve pozisyon zenginliği altında oynanan devrede rakip kalede yakaladığımız tek tehlikeli pozisyonu da Emre Çolak’la değerlendiremedik!
  76.dakikada bir taraftarın sahaya girmesiyle şaşkınlık yaşayan oyuncularımızın bir anlık gaflete düşmelerini fırsat bilen Cenk Tosun-Mario Gomez ikilisi Beşiktaş’a skor üstünlüğünü getirdiler!
  Beklenmedik bir anda gelen golle demoralize olan oyuncularımız, kalan 15 dakikalık bölümde de rakip kalede çok fazla etkili olmayı başaramayınca mağlubiyete razı olmak zorunda kaldık...
  Karşılaşmanın ardından söylenebilecek en önemli şey, mücadeleyi ve 3 puanı kazanan taraf Beşiktaş olmasına rağmen Galatasaray’ın kazandıkları galibiyetin de 3 puanın da çok daha ötesindedir benc!   Dün akşam ’’Galatasaray’’ ismi bir onur mücadelesi vermiş, şerefini ve haysiyetini ortaya koymuş, bu zorlu sınavdan da Allah’a şükürler olsun ki alnının akıyla çıkmayı başarmıştır!

                                                                                                Kerem ZÜLFİKAR