30 Kasım 2016 Çarşamba

Riekerink'le Olmaz...

   Ziraat Türkiye Kupası’nın özellikle grup aşaması, son yıllarda büyük takımların lig genelinde fazla forma şansı bulamayan oyuncularına şans verme kulvarı olarak görülmeye başlandı. Ki doğrusu da bu zaten. Uzun maratonda hem as oyuncuları dinlendirmek, hem de lig maçlarında fazla süre alamayan oyuncuların son durumlarını görmek adına mantıklı bir hareket bu.
   Jan Olde Riekerink’te bugün ağırlıklı olarak son dönemlerde çok fazla şans vermediği oyuncularından kurulu bir takımla çıktı sahaya. Cenk Gönen, Cavanda, Chedjou, Hamit, Josue gibi son haftalarda formadan uzak kalan isimler…
   Elazığspor’la Galatasaray arasındaki mukayese edilemez güç farkını hesaplayınca, sahaya çıkan on birimiz maçı farklı kazanmak için yeter de artardı bile.
   Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte, olması gerektiği gibi Galatasaray oyuna ağırlığını koydu ve devre sonuna kadar sürekli olarak Elazığspor ceza sahası civarında kaldı top. Özellikle Yasin Öztekin önderliğinde gelişen ataklarla golü bulmaya çalıştık. Ne var ki, son vuruşlarda bir hayli beceriksizdi oyuncularımız!
   Dakikalar 41’i gösterirken nihayet Carole’le geldi golümüz. Elazığspor ceza sahası içindeoluşan karambolde, 6 pas köşesinde Elazığspor’lu defans oyuncusundan topu kapan Carole, Galatasaray forması altında ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Devre de böyle tamamlandı zaten.
   İkinci yarıda Galatasaray’ın farkı arttıracağı ve rahat bir galibiyet elde edeceği düşüncesi vardı çoğumuzda. Ancak işler hiç beklenildiği gibi olmadı. Koca devre boyunca sahada yokları oynayan bir Galatasaray izledik…
   Galatasaray’ın etkisiz futbolunu fırsat bilen Elazığspor takımı daha cesur oynamaya ve kalemize daha sık gelmeye başladı. Buna karşılık bizim de zaman zaman yakaladığımız fırsatlar vardı. Ancak hepsini cömertçe harcadık…
   Son 10 dakikada iyiden iyiye artan Elazığspor tehlikeleri, golün habercisi gibiydi!
   90+2’de Chedjou’nun ceza sahası içerisinde kayarak yaptığı müdahalede eline çarpan topa hakem Arda Kardeşler penaltı kararı verdi. Penaltı vuruşunu gole çeviren Murat Kayalı, Türk Telekom Arena tribünlerine soğuk bir duş yaşattı…
   Karşılaşmanın bitiş düdüğü, Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonlarda güle oynaya 4-5 attığı seviyedeki rakipleriyle eşdeğer olan Elazığspor’u yenemediği anlamına geliyordu!
   Evet sevgili Galatasaraylılar, Jan Olde Riekerink’in beyefendi ve kaliteli kişiliği hatrına, yaklaşık 9-10 hafta boyunca bazı şeyleri görmezden gelmeye çalıştım. Kendisini çok fazla eleştirmedim. Ancak son birkaç haftada yaşananlar, artık bir takım gerçekleri gün yüzüne sermenin gerekliliğini kaçınılmaz hale getirdi. Geçen hafta ve evvelsi hafta söylemiş olduğum şeyi bir kez daha üzerine basa basa tekrar ediyorum: Jan Olde Riekerink teknik direktörlük anlamında Galatasaray’a 3 beden ufaktır! Kendisiyle uzun vadede hiçbir başarı elde edilemez! Bundan sonraki süreçte de takıma oynattıracağı futbolun bugüne kadar oynattığından daha ileri gidebileceğine %10 dahi ihtimal vermiyorum!  
   Umarım her şey çok farklı olur ve yanılan ben olurum….

                                                                                    e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR