5 Şubat 2014 Çarşamba

Bir ''Tokat'' Daha

 Ziraat Türkiye Kupası fazla forma şansı bulamayan oyuncular için gerçekten iyi bir fırsat. Aynı şekilde yeni alınan oyuncularınızı görebilmeniz için de. Bu doğrultuda Mancini bugün 6 yeni transferimize ilk onbirde şans verdi. Salih Dursun, Burdisso, Alex Telles, Veysel Sarı, Ontivero ve Hajrovic.
  Karşılaşmaya 4-4-2 düzeniyle başladık ancak ilerleyen bölümlerde Veysel Sarı sürekli olarak Chedjou ve Burdisso’nun arasına girip 3.stoper gibi oynadı.  Belli ki kenardan ‘’Geriden oyunu kur’’ talimatı geldi kendisine. Alışık olmadığı bir pozisyon olmasına ve maçtan sonra kendisinin de söylediği gibi yaklaşık 1 aydır idman yapmamış olmasına rağmen gayet iyi oynadı Veysel. Top ayağına yakışıyor bir kere. İlerleyen dönemlerde antrenman yapıp form yakaladıkça daha da iyi olacaktır. İlk maçında gol atması da kendisi için extra bir moral oldu şüphesiz.
  Oyunun ilk bölümlerinde en etkili oyuncumuz 19’luk bücür Ontivero’ydu. Yaptığı birkaç hareketle kumaşını belli etti. Hatta jeneriklik bir gole de imza atyordu ki, hakemlerin kurbanı oldu. Çizgiyi 20-25 cm geçen top yan hakemin görememesi nedeniyle gol değeri kazanmadı. Eksikleri olmakla birlikte potansiyeli olan ve ilerisi için muhtemelen bugün karşılaşmayı izleyenleri oldukça umutlandıran bir oyuncu. Tabi ki şu aşamada ilk 11’de forma bulması zor. Ancak iyi çalışır ve kendini geliştirirse önümüzdeki sezonlarda bu takımın baş aktörlerinden biri olabilir.
  Veysel gibi Hajrovic’de Galatasaray forması altında ilk gol sevincini yaşadı. Yaptığı koşu ve son vuruşu gayet başarılıydı. O da kaliteli bir oyuncu olduğunu gerek Bursaspor maçında gerekse de bugün belli etti. Klas bir sol ayağı olduğu aşikar. Tek dezavantajı durarak oynaması. Oyun içerisinde tempolu değil. Ama henüz yaşı genç. O da kendisine kondisyon yükleyerek bu açığını kapatabilir diye düşünüyorum.
  Alex Telles ve Burdisso çok fazla öne çıkamadılar bugün. Dolayısıyla ikisi için de fazla bir şey söyleyemeyeceğim şimdilik. İlerleyen haftalarda daha fazla fikir sahibi oluruz.
  Salih Dursunla ilgili görüşlerimi biliyorsunuz zaten. Bu haliyle Galatasaray’da oynayacak seviyede olmadığını düşünüyorum. 4-5 maç oldu, kendisini öne çıkaracak, sivriltecek hiçbir şey göremedik henüz. Dümdüz bir oyuncu görüntüsünde. Geçen haftalarda söylediğim gibi şu an ki oyun tarzıyla oynasa oynasa anca stoperde, o da önem derecesi düşük karşılaşmalarda oynayabilir. Hele bugün Veysel’i de gördükten sonra, Salih Dursun, Eboue-Veysel-Sabri üçlüsünün gerisinde kalır diyorum ben.
  Umut Gündoğan ve Koray Günter’de kısa sürelide olsa forma şansı buldular. Umut’u zaten Elazığspor’a karşı oynadığı maçlarda beğenmiştim. Ayaklarına çok hakim. Veysel gibi o da oldukça rahat oynuyor. Koray için bir şeyler söylemem ise Telles ve Burdisso’da olduğu gibi henüz mümkün değil J
  Sonuç olarak 6 yeni 5 de as olmayan oyuncumuzla mücadele ettiğimiz bu karşılaşmayı Hajrovic, Yekta ve Veysel’in golleriyle net bir skorla kazanmış olduk. Önümüzdeki hafta Antalyasporla muhtemelen grup liderliği için oynayacağız. O karşılaşmada da bir sürpriz yaşayabileceğimize pek ihtimal vermiyorum ben. Sanırım Elazığspor maçından sonra söylemiş olduğum gibi 13 puanla lider olarak çıkacağız bu gruptan. Sonrasında da umarım 9 yıllık kupa hasretimize bir son vermeyi başarırız


                                                              e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR