27 Ekim 2014 Pazartesi

ADAMSAN İstifa Et!!!

  Şöyle başlayayım,  bu akşam Galatasaray’ın şanlı tarihine bir ‘’utanç gecesi’’ olarak geçmiştir. Çok net! Ve kimseler kusura bakmasın, bu utancın en büyük sorumlusu da dün itibariyle başkanlıktan düşen değil kaçan! Evet kaçan Ünal Aysal’dır! Son 1 yıl içersinde bilerek ve isteyerek uğraşsa Galatasaray’a bu kadar çok zarar veremezdi herhalde! Umarım bundan sonra bir daha bu kadar işgüzar, bu kadar futboldan anlamaz bir insan bu kulübün başkanlığına falan soyunmaya kalkmaz!
  Söylenecek çok fazla söz yok. Süper Lig’in yeni kurulmuş, doğru düzgün taraftarı bile olmayan ekibi Başakşehir çıkıp Galatasaray’a 4 tane atıyorsa bunun adı en başta da söylediğim gibi utançtır! Galatasaray’ı gelenin gidenin 4 vurduğu, averaj takımı haline döndürenler bunun hesabını vermek zorundadırlar. Gereken neyse yapılmalıdır!
   Prandelli adamsa, bakın 5 yıldır üslubumda ilk kez bu kadar ağır bir sıfat kullanıyorum, evet Prandelli adamsa şayet bu akşam itibariyle ‘’Ben bu işi beceremedim’’ deyip görevinden istifa eder. Hee etmiyorsa da, o zaman yeni yönetim hiç vakit kaybetmeden kendisine ‘’Güle güle kardeşim’’ demek durumundadır! Çünkü Prandelli’ye sabır göstermek Galatasaray için telafisi her geçen gün biraz daha zorlaşan sıkıntılar doğuracaktır. Kısacası Prandelli Galatasaray için sadece ve sadece vakit kaybıdır!
  Daha çalıştırdığı takımın büyüklüğünün farkına varamamış bu şahsın bu kulüple olan ilişkisini kesmemek, Ali Sami Yen’e, Metin Oktay’a, Gündüz Kılıç’a yapılan birer hakarettir! Kuruluş amacı ‘’Yabancı takımları yenmek’’ olan koskoca Galatasaray’ı kendi liginde bile darma duman olabilecek seviyeye indirmiş, sözde teknik direktörün yerinin Galatasaray Spor Kulübü olmadığı aşikardır. Gitsin İtalya’ya kendisine ve misyonuna cuk oturan Venezia’yı, Bari’yi, Lecce’yi çalıştırsın aslanlar gibi!
   Oynadığı hemen hemen bütün maçlarda doğru düzgün gol pozisyonuna dahi giremeden 90 dakikaları bitiren, hasbel kader bulduğu gollerle birkaç galibiyet almış olan takımımızın hiçbir Galatasaray taraftarının hayalindeki, gönlündeki Galatasaray olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla her sezon maddi-manevi onlarca yükün altına giren, bu kulübün asıl sahibi olan şanlı taraftarımıza hiç kimsenin bu haksızlığı yaşatmaya hakkı da haddi de yoktur!
  Yineliyorum, bu akşam Galatasaray’ın anlı şanlı tarihine bir ‘’utanç gecesi’’ olarak geçmiş ve  olumsuzluklar katmıştır. Hiç kimselerin Galatasaray’ı bu denli kolay mağlup edilebilen, gelenin gidenin 4 vurup yolladığı bir takım haline getirmesine izin vermeyiz! Bundan sonraki süreçte bu takımın başında gerçekten orada olmayı hak eden, çalıştırdığı takımın büyüklüğünün farkında olan bir teknik direktör görmek, saha içersinde de terinin son damlasına kadar savaşan, Galatasaray formasının hakkını vererek oynayan futbolcularla mücadele etmek, hepsinde öte o formayı gerçekten hak eden oyuncuların sırtında görmek isteğimizdir, arzumuzdur, hakkımızdır!

                                                   e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR