5 Kasım 2014 Çarşamba

Haram, Zehir, Zıkkım Olsun İnşallah!!!

  Hiç lafı dolandırmaya, eveleyip gevelemeye, üslubu da yumuşatamaya çalışmaya falan gerek yok. Aylardır efendiliğimi bozmadan tenkit ettiğim Prandelli’ye bu akşam hakettiği dilden zerzenişte bulunacağım. Daha önce de söylemiş olduğum gibi %99,9 psikolojik sorunları olan bu şahsiyetin, Galatasaray Futbol Takımı’nın başında ‘’teknik direktör’’ sıfatıyla sahaya çıktığı her karşılaşma bu kulübün 25-30 milyon taraftarına yapılan büyük bir saygısızlık, terbiyesizliktir!
   Kuruluş amacı yabancı takımları yenmek olan, anlı-şanlı tarihinin her sayfası avrupa kupalarında elde ettiği zaferlerle, dünya devlerini dize getirdiği destanlarla dolu olan kulübümüzün, İtalya’nın küme düşmemeye oynayan takımlarını çalıştırabilecek kapasitedeki bu şahsiyete emanet edilmesi, bahsettiğim o görkemli ve karakterli tarihimize sürülmüş kara bir lekedir!
  Tromso’lara, Karpaty Lviv’lere elenirken bile sahada bir futbol karakteri,  bir duruşu olan, asalet dolu Galatasarayımız’ın mağlubiyetleri bu kadar kolay kabullendiği, gelenin gidenin 4 vurduğu bir basiretsizler topluluğu olmayı makul karşıladığı bir dönem kesinlikle ve kesinlikle hatırlamıyorum! Zaten böyle bir şeyin olması da imkansız!
  Bu akşam gerek sahaya çıkardığı onbirle, gerekse de arka arkaya yediği gollere rağmen 80 dakika boyunca oyunu hiçbir müdahele gereksinimi duymadan izleyişiyle Prandelli Galatasaray’ı ne konumda gördüğünü ve hedefinin-vizyonunun hangi seviyede olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.
  Prandelli tam bir beyefendi olabilir, Prandelli çok iyi bir insan olabilir, Prandelli çok karakterli bir insan olabilir ama sahaya çıkardığı takımı ‘’karaktersiz’’ futbol oynuyorsa o zaman bunlar benim için hiçbir şey ifade etmez!
  Hiç kimsenin Galatasaray’ı bu denli küçük düşürmeye, Galatasaray’ı rakiplerinin çantada keklik gördüğü bir seviyeye indirgemeye, hepsinden öte Galatasaray’ı bu kadar korkakça ve basiretsizce oynatmaya hiçbir zaman, hiçbir koşulda, hiçbir şekilde hakkı olamaz!
   Galatasaray Spor Kulübü sahipsiz değildir! O kulübün herhangi bir görevine talip olan herkes de bu gerçeği bilmelidir. Kendine güvenmeyen de Galatasaray’ın herhangi bir kademesinde görev almaya kalkışmamalıdır!
  Artık sabırlar taşmış, oto kontroller tükenme noktasına gelmiştir. Ve bu durumun en büyük sorumlusu da Galatasaray’ın büyüklüğünün hala farkına varamamış olan korkaklar korkağı Cesare Prandelli’dir!  Bu zatı muhterem ne Galatasaray’ın başında olmayı, ne de aldığı trilyonları kesinlikle ve kesinlikle haketmemektedir.  Dolayısıyla kendisine söylemek istediğim yegane şey şudur: Gerek sezon başına aldığın ve alacağın trilyonlar, gerekse de Galatasaray taraftarı’nın senin üzerindeki maddi manevi tüm hakkı haram, zehir, zıkkım olsun inşallah! İnsanda biraz utanmak olur be arkadaş! Biraz ama! Biraz…

                                                        e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR