27 Ocak 2016 Çarşamba

Arena'da ''Gümüş'' Gece

   4.maçlar sonunda grubu lider tamamlamayı garantileyen Galatasaray’ımız, tıpkı geçen hafta Akhisar maçında olduğu gibi formalite icabı çıkıyordu Kastamonuspor karşısına.
   Kupa maçlarının tamamında olduğu gibi yine baştan aşağı rotasyona giden Mustafa Denizli, sezon genelinde fazla dakika alamayan oyuncularına şans tanımak istemişti.
   İki takım arasındaki belirgin güç farkı Kastamonu’daki karşılaşmada çok fazla ortaya çıkmamıştı. Hatta özellikle ikinci 45 dakikanın belli bölümlerinde çok zorlanmıştık. Fakat dün herşey olması gerektiği gibiydi. 90 dakikanın tamamında oyunun bütün kontrolünü elinde tutan bir Galatasaray ve buna tüm iyi niyetiyle karşılık vermeye çalışan bir Kastamonuspor izledik.
   Henüz 10.dakikada, kullandığımız köşe vuruşunda Umut Bulut ön direkte topuğuyla dokunarak arkaya kaldırdı topu. Penaltı noktası hizasından vuruşu yapan Sinan Gümüş ise takımını 1-0 öne geçirdi.
   1-0’dan sonra sürekli olarak rakip kalede tehlikeler yarattık. Yasin, Emre ve Sinan’la gelişen ataklarımızda bir çok net fırsat yakaladık. Gelin görün ki bunları sezon genelinde olduğu gibi değerlendiremedik!
   41’de bir kez daha Sinan çıktı sahneye. Sol kanattan Yasin’in getirdiği topa, ilk golü attığı noktadan bu kez daha sert vurdu ve aradaki farkı 2’ye çıkardı.
  Sinan’ın durmaya niyeti yok gibiydi. Yalnızca 4 dakika sonra hat-trick yaptı. Hem de mükemmel bir golle. Linnes’in pasıyla ceza yayı içinde buluştuğu topa, sol ayak içiyle müthiş bir plase yaparak takımının ve kendisinin 3.golünü kaydetti. Gecenin yıldızıydı Sinan!
   İlk yarı 3-0’la geçilirken, 2.yarı iyiden iyiye bir antrenman maçına döndü. Devre arasında Mustafa Hoca’nın yaptığı Tarık-Jem Paul değişikliğiyle nihayet Linnes’i sağ bekte izleyebilme şansına eriştik.
   55’de Jem Paul Karacan’ın golü skoru 4-0’a getirdi. Sağdan Yasin’in ortaladığı top savunmadan sekerek 6 pasa doğru indi. Şık bir kafa vuruşu yapan Jem Paul’de Galatasaray formasıyla ilk golünü atmış oldu.
   4-0’dan sonra oyuncularımız maçı bıraktılar diyebiliriz. Öyle ki son yarım saat ‘’Bitse de gitsek’’ diye dört gözle beklediler adeta.
   Rehavete kapılmamızdan faydalanan Kastamonuspor’lu Fatih, 72.dakikada Sinan’a nazire yaparcasına attığı golle, tribündeki Kastamonuspor taraftarlarını bir nebze de olsa mutlu etti…
   90 dakikanın bitiş düdüğü, kupa maçlarının grup aşamasını 5 galibiyet 1 beraberlikle 16 puan toplayarak lider olarak tamamladığımız anlamına geliyordu. Son 16 turundaki rakibimiz ise Gaziantepspor oldu.
   Bu hafta lig yerine kupa maçları oynanacak. Tek maçlı eleminasyon sistemi olacağını de hesaba katarsak, oldukça çekişmeli maçlar izleyeceğiz şüphesiz. Dikkatli olmalı ve ligde işlerin bizim adımıza iyi gitmediği sezonda en azından kupa maçlarını taraftarımıza karşı moral unsuru olarak kullanmalıyız.

                                                                                                      Kerem ZÜLFİKAR