12 Ocak 2016 Salı

İkinci Yarıya Ne Kadar Hazırız?

  İki Karşıyaka maçını özellikle birlikte değerlendirmek istedim. Çünkü Cumartesi akşamı oynayacağımız Sivasspor karşılaşmasıyla başlayacağımız ligin ikinci devresine ne kadar hazırız ne kadar değiliz bunu masaya yatırmamız gerek.
  Şüphesiz 17 haftalık ilk perdede en çok sıkıntı yaşadığımız 2 mevki ön libero ve sağ bek mevkileriydi. Melo’nun boşluğunu orada denen 8-9 arkadaşın hiç biri dolduramadı ne yazık ki. Eboue’den sonra tekrardan takımın banko sağ beki haline gelen Sabri ise artık tüm taraftarı canından bezdirdi. Öyle ki son haftalarda 1 yıldır yüzüne bakılmayan Tarık Çamdal’a sarılmak zorunda kaldı Mustafa Denizli.
  Bugün itibariyle bu 2 mevki için gerçekleştirilmiş 2 transfer söz konusu. Ryan Donk ve Martin Linnes.
  Donk 3 sezondur Kasımpaşa formasıyla izlediğimiz, kısacası bildiğimiz bir oyuncu. Cumartesi günkü Karşıyaka maçında da stadda çıplak gözle izledim kendisini. Elbette bir Melo değil ancak mevcut şartlarda o mevkide yaşanan sıkıntıları giderebilecek özellikler kendisinde mevcut. Bir kere müthiş bir fiziğe sahip. Bunun yanında savunma ağırlıklı bir oyuncuya göre yüksek sayılabilecek top tekniği, uzun yıllar stoper oynamasının getirdiği kesicilik özelliği ve ikili mücadelelerdeki fiziksel üstünlüğü, ligin ilk devresinde orada forma giyen oyuncularımızın hiç birinin sahip olmadığı özellikler. Dolayısıyla Donk şu an için ödenen yüksek bonservis bedeline rağmen kısa vadede doğru bir transferdir.
  Martin Linnes ise şimdilik kapalı kutu. Kendisi hakkında bildiklerimiz geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş’ın çok uğraşmasına rağmen transferini bitiremediği ve bu sezon Molde formasıyla Fenerbahçe’ye karşı oynayıp 1 de gol atmış olması. Linnes hakkında bir şeyler beyan edebilmemiz için biraz zaman geçmesi gerekiyor.
  Şu an ki durumda takımın acilen bir santrafora ihtiyacı var. Çünkü ilk Karşıyaka maçında kaçırdığı golden sonra taraftarın gösterdiği protesto Umut’u her anlamda bitirdi. Kaldı ki hem Umut hem de Burak hatta ve hatta Podolski, 2.yarıya sakat başlıyorlar. Yani hali hazırda takımın sağlam bir golcüsü yok. Muhtelemen Sivasspor maçına Sinan Gümüş’le falan başlayacağız.
  2 Karşıyaka maçında gördüğüm en önemli şey, Olcan Adın’ın ligin son bölümünde artan form grafiğini sürdürmesi. Bu akşam yaptığı 3 asist bunun en güzel ispatı olsa gerek. Podolski’nin sakat, Yasin Öztekin’in formsuz olduğu şu dönemde Olcan’ın sol bekten ziyade sağ ya da sol açık pozisyonunda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sol bekte de Carole’la idare edicez artık. En azından bir süre…
  Denayer’in de bir şekilde takıma monte edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sağ bekte bundan böyle Linnes’in oynayacağını varsayarsak, stoperde Chedjou-Denayer ikilisi mutlaka denenmeli. Bunu bugüne dek ne Hamza Hamzaoğlu ne de Mustafa Denizli hiç yapmadı çünkü.
  Tabi kadroda gereksiz yer işgal eden Jem Paul Karacan, Jose Rodriguez, Koray Günter gibi oyuncular da en azından kiraya verilmeliler diye düşünüyorum.
  Şu an için lige ne kadar hazır olduğumuz tartışılır. Ancak puan kaybına tahammülümüzün olmadığı da bir gerçek.  %5 seviyelerinde olan şampiyonluk umudunu devam ettirebilmemiz için en azından ilk 4-5 haftalık periyodu kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Yapılacak 1-2 takviyeyle beraber daha derli toplu, daha takım bir görüntüye ulaşırız da inşallah, en azından izleyenlere keyif veren bir Galatasaray görmeye başlarız…

                                                                                    Kerem ZÜLFİKAR