29 Aralık 2015 Salı

Şampiyonluk Yarışına Havlu Attık!

 Ne acıdır ki, bizler için çok güzel başlayan 2015 yılı hayal kırıklıkları içerisinde noktalanıyor. Oysa ki geçtiğimiz yıl bu zamanlar, Prandelli görevden alındıktan sonra Hamza Hamzaoğlu ile büyük bir çıkış yakalamış, ligin ikinci yarısı öncesi şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olduğu mesajını veren bir Galatasaray vardı ortada. Şimdilerde ise durum çok farklı…
 Geride kalan sezonu 3 kupayla noktalayan ve buna paralel olarak da bu sezon üzerine koyarak devam etmesi beklenen takımımız,  en açık söylemle daha Aralık ayı bitmeden şampiyonluk yarışına havlu atmıştır! Bu durumun sorumluları vicdanen rahatlar mı, geceleri kafalarını yastığa koyduklarında rahat uyuyabiliyorlar mı, cidden çok merak ediyorum!
 Mayıs ayı’nda başkan seçilen Dursun Özbek, 6-7 ay gibi çok uzun sayılamayacak bir sürede Galatasaray’ı nerelerden alıp nerelere getirdiğinin farkında mı acaba?
 Her ne kadar geçtiğimiz yıl takıma 3 kupa kazandırmış olsa da, Galatasaray’ı taşıyamayacağı alenen belli olan Hamza Hamzaoğlu ile sezona başlamak yapılan ilk yanlıştı.
 Transfer döneminde adı sanı duyulmamış 2.sınıf oyuncuları takıma doldurup hele hele son 4 yılda takımın tek başına %40’ını oluşturan Melo’yu da kaybettikten sonra, mevcut kadroyla başarının geleceğine inanmak ikinci büyük yanlış oldu.
  Yapılan son yanlış ise Hamza Hamzaoğlu’nun gönderiliş zamanı oldu. En azından devre arası beklenmeliydi diye düşünüyorum…
  Ortada bu kadar büyük yanlışlar varken bu takımın başarılı olmasını beklemek gülünç olurdu şüphesiz!
  İnanın bana eldeki kadronun 2010-2011 sezonunu 8.bitiren kadrodan pek de bir farkı yok. O kadar yetersiz bir kadro var ki şu an, Carole sakatlanıyor yerine sol bek olmayan Olcan forma giyiyor. Sabri mevcut durumda takımın ideal sağ beki! Artık siz düşünün gerisini… Yılların sol beki Hakan Balta olmuş size savunmanın bel kemiği! Hepsinden komiği ise Chedjou’nun zoraki ön libero oluşu! Tabi Burak’la Umut’tan hiç bahsetmiyorum bile!
  Nasıl olsa bu takım geçtiğimiz yıl şampiyon oldu, bu sene de bu kadroyla ligi götürür palavrasına kendilerini inandıran yönetim kurulumuzun, koca transfer dönemini takıma 2.sınıf futbolcuları doldurarak geçirdikten sonra şimdiki 1 aylık ara transfer döneminde mucizeler yaratmasını beklemek sadece hayalperestlik olur!
  Mustafa Denizli şu an ne yapsın Allah aşkına bu takıma? Adama ne malzeme verdiniz de ne yemek pişirmesini bekliyorsunuz?
  Pazar günü aldığımız Kayseri beraberliği ‘’Biz bu sezon şampiyonluk yarışına havlu atıyoruz’’ demek anlamına geldi! Bunun Türkçe meali budur. Şu saatten sonra, dünya çapında yıldızlarla da doldursanız kadroyu, 10-11 puan farkları kapatamazsınız. Kaldı ki önünüzde 1 değil 2 rakip birden varken. O yüzden boş yere kendimizi kandırmayalım.
 Mustafa Hoca’nın yapması gereken tek şey; ligin 2.yarısını gelecek sezona yatırım olarak kullanmak olmalıdır. Yeni sezonun Galatasaray’ını şimdiden oluşturmalıdır. Tabi bunu yaparken artık Sabri’lerden, Umut’lardan, Hakan Baltalar’dan da medet ummamalıdır!
 Evet sevgili Galatasaraylılar, biz bu takımı her sezon şampiyon olacağı garantisiyle tutmadık.  Sevdamız kupalara, şampiyonluklara da değil! Sadece sarı-kırmızıya! Yeri geldi 14 sene bekledik,  gün gelir 44 sene de bekleriz. Ancak kabullenemeyeceğimiz tek şey, ‘’başkan’’ veya ‘’yönetici’’ sıfatına sahip kişilerin önce camiayı sonra da taraftarı tabiri caizse ‘’aptal’’ yerine koymasıdır! Göreve başladığı günden bu yana ağzından çıkan hiçbir sözü yerine getirmeyen Dursun Özbek’i bizler taraftar olarak artık bu kulübün başında görmek istemiyoruz! Bunu da hemen her maçta gösterdiğimiz protestolarla belli etmeye çalışıyoruz. Son günlerde yine verdiği demeçlerle toz pembe tablolar çizen ve transfer anlamında taraftarı beklenti içerisine sokan Dursun Özbek umarım ilk kez dürüst davranır ve bizleri yanıltır. Aksi halde başkanlık süresinin çok uzun olacağını sanmıyorum…

                                                                                         Kerem ZÜLFİKAR