23 Aralık 2015 Çarşamba

Aslan'ın Adı Yetti

 Şüphesiz Galatasaray ve Kastamonuspor aynı sikletin boksörleri değiller. Arada hatırı sayılır bir güç farkı var. Fakat geçtiğimiz yıllarda Ziraat Türkiye Kupası’nın sürpriz sonuçlar doğurabildiğine birçok kez şahitlik ettik. En basiti, ön eleme turunda rakibimiz Kastamonuspor’un Kasımpaşa’yı saf dışı bırakmasını örnek gösterebiliriz.
 Mustafa Denizli, olması gerektiği gibi ağırlıklı olarak yedeklerden kurulu bir takımla çıktı sahaya. Cenk, Koray, Jem Karacan, Sinan gibi çok fazla forma şansı bulamayan oyuncular için aslında iyi bir fırsattı bu. Uzun zamandır sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Carole’da sahadaydı bugün.
 Karşılaşma başlar başlamaz kazandığımız penaltı ve Emre Çolak’ın atışı gole çevirmesi, bugün ortaya sürpriz bir sonuç çıkmayacağının sinyallerini verir gibi oldu. Ancak ne var ki oyunun gidişatı çok farklı oldu. 90 dakikanın tamamında daha etkili olan, rakip kaleye daha çok giden ve pozisyonlar üreten taraf ev sahibi Kastamonuspor’du. Açıkçası  takımımız kalitesinin çok çok altında bir oyun ortaya koydu.
  Kastamonuspor’lu oyuncular biraz heyecandan biraz da tecrübesizliklerinden ötürü son vuruşlarda çok acemiydiler. Biraz daha dikkatli olabilirse belki de bugün bir tarih yazacaklardı. Ortaya koydukları futbol galibiyet için yeterliydi çünkü.
  Galatasaray adına gözlemlediklerimiz ise özellikle Rodriguez ve Jem Karacan’ın kesinlikle Galatasaray’da oynayabilecek kapasiteye sahip olmadıklarıydı.  Sinan Gümüş ise bence kiraya verilmeli. Aynı şekilde Koray Günter’de…
  Emre Çolak ve Sabri’nin artık Galatasaray’daki misyonlarını tamamladıklarını düşünüyorum. Emre’nin gelebileceği son nokta bu. Bu saatten sonra bu seviyenin üzerine çıkamaz. Şu an ki haliyle de takıma katkı sağlayabilecek düzeyde değil maalesef... Sabri ise 13 senedir aynı Sabri. 13 senede 1 arpa boyu mesafe kat edemedi. İlk gün eksikleri nelerse, hala o eksikler mevcut kendisinde!
  Sonuç olarak, normal şartlarda rakibimiz olamayacak Kastamonuspor’un alkışa değer bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmayı, Galatasaray’ın forması 2-1 kazanmaya yetti. Kupada 2’de 2 yaptık ve muhtemelen grubu lider tamamlama yolunda işi garantiye aldık. Geçen hafta da belirtmiş olduğum gibi son 2 sezondur kazandığımız kupayı bu sene kazanmak ya da kazanmamak çok önemli olmasa gerek.  Ancak Galatasaray’ın genlerinde yer aldığı her organizasyonu şampiyon tamamlamak hedefi olduğu gerçeğini de inkar edemeyiz.

                                                                                             Kerem ZÜLFİKAR