13 Şubat 2015 Cuma

Kupa'da Tam Gaz Devam

  Bugün beklediğimden çok daha rahat bir maç çıkardık açıkçası. Turu geçeceğimizden %90 emindim ancak böyle güle oynaya olacağını pek düşünmemiştim.
  Yaklaşık 20 günlük aranın ardından Burak Yılmaz’ın yeniden takıma dönmesi, hepimize derin bir ‘’Oh’’ çektirdi. Tabi maç eksiğini kapaması adına kendisi için güzel bir fırsat oldu bu karşılaşma.
   Hamza Hoca işi sıkı tutarak ideale çok yakın bir onbirle çıktı sahaya. Ligdeki bankolarından sadece Emre Çolak ve Alex Telles’i oynatmadı. Onların yerine Yasin ve Olcan forma giydi. Olcan’ın sol bekteki performansı ise belki de Galatasaray formasıyla ortaya koyduğu en iyi performanstı. Ki son 2 lig maçında yaptığı asistlerin sol taraftan geldiğini de hesaba katarsak, sağ açıkta bir türlü verim alamadığımız Olcan’dan Alex Telles’e iyi bir alternatif yaratabiliriz bence.
   Karşılaşmaya oldukça arzulu başladık. Bunun neticesinde de henüz 15 dakikada 2 farklı üstünlüğü yakaladık. Önce Kral takımdan uzak kaldığı günlerin acısını çıkarırcasına yaklaşık 25 metreden müthiş bir füze gönderdi. Ardından da Sneijder Fenerbahçeli Volkan’ı avladığı noktadan bu kez diğer doksanı buldu. 2 jeneriklik golle tur biletini cebe koyduk bir anda. Fakat gollerin arkası kesilmedi. Yağmur gibi gelmeye devam ettiler. 
   20.dakikada bu kez misafir takımdan Marica çok şık bir gole imza attı. Ceza sahasının bize göre sağ çaprazından kazandıkları serbest atışta müthiş bir vuruş yaparak aradaki farkı 1’e indirdi. Ancak ne var ki, Galatasaray’ın moral bozmaya ya da hız kesmeye niyeti yoktu bu akşam. Devrenin son bölümünde yeniden vites arttıran takımımız, Wesley Sneijder’in bu kez sol ayağıyla yaptığı müthiş plaseyle yeniden 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Sonrasında da Burak’ın ‘’Al da at dercesine’’ 6 pas köşesindeki Olcan’a kestiği ortaya, gecenin başarılı isimlerinden Olcan uçarak vurdu kafayı ve farkı 3’e çıkardı. Devre de bu skorla geçildi.
  İkinci 45 dakikada kontol tamamen Galatasaray’daydı. Hamza Hoca bu kez akıllılık yaparak 55’te Burak’ı oyundan aldı. Bu gece Burak için her anlamda 4 4’lük geçti. Golünü attı, asistini yaptı, sakatlığın izlerini üzerinden attıi Hem de yeniden moral ve özgüven kazandı. Hafta sonu oynayacağımız Balıkesir karşılaşmasında en önemli gol silahımız Burak olacak gibi.
  Sonraki bölümde takımın iyilerinden Yasin ve Melo’yu alkışlatarak kenara alan Hamza Hoca, sakatlıktan yeni çıkan bir başka oyuncumuz Hamitle uzun zamandır doğru düzgün forma giyemeyen Dzemaili’ye şans verdi.
  Burak’ın yerine oyuna dahil olan Pandev biraz daha güçlü olabilse 5.golü de atacaktık. Ancak Pandev’in kendine olan güveninde ciddi bir azalma olduğunu net olarak gördük kaçırdığı pozisyonda. Çünkü hiçbir şekilde kaleye gitmeyi göze alamadı. Bir an evvel vurmak istedi, vuruşu da istediği kalitede yapamadı…
  Geri kalan bölümde 2 takımda skoru değiştiremeyince Galatasarayımız sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırmış oldu. Ayrıca Balıkesirspor karşılaşması öncesi ciddi bir gövde gösterisi yaptı. 2 haftadır ortaya koyduğumuz vasat futboldan sonra bu akşam sahada keyif veren bir Galatasaray görmek bizleri mutlu etti şüphesiz. Umarım aynı performansı Balıkesir karşılaşmasına da taşırız ve Fenerbahçe’yle Beşiktaş’ın puan kaybetme olasılıklarının yüksek olduğu haftada belki de liderlik koltuğuna otururuz… 
                                                                      e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR