27 Kasım 2012 Salı

Cim Bom’un Adı Yetti


  Kasım ayıyla birlikte tüm takımlarımız için yoğun bir dönem başlamış oldu. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe gibi yoluna avrupada da devam eden ekipler için oldukça sıkışık bir fikstür çıktı ortaya. Bu doğrultuda Cumartesi akşamı Elazığsporla oynayan, Cuma günü de Gaziantepspor’u ağırlayacak olan takımımız bu akşam kupa mesaisi için sahadaydı.
  Geçen hafta başlattığı rotasyon geleneğini bu sefer bir level daha yukarı taşıyarak devam ettiriyordu Fatih Hoca. Öyle ki, sezon başından beri neredeyse hiçbir resmi müsabakada forma giymeyen Ufuk Ceylan, Çağlar Birinci, Gökhan Zan ve Ceyhun Gülselam gibi isimler sahadaydı bugün. Aynı şekilde çok az süreler almış olan Sercan Yıldırım, Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar’da forma şansı bulmuştu.
  Bu tarz maçlar formayı kapma mücadelesi veren oyuncular için büyük bir şans olsada, bu oyuncuların pek fazla bir arada oynamamış olmaları ortaya ciddi bir uyumsuzluk çıkarabiliyor. Özellikle ilk 45 dakikada bunu çok net bir şekilde görebildik.
  Oyunda daha etkin ve baskılı görünen taraf olmamıza rağmen 25.dakikaya kadar ciddi bir gol girişimimiz olmadı. İlk pozisyonumuza 25.dakikada girdik, onda da golü bulduk zaten. Aydın’ın başlattığı atakta Elmander’in ceza sahasına girer girmez yaptığı sert vuruş takımını 1-0 öne geçirdi.
  Golün verdiği moralle farkı arttıracağımızı düşünmüştüm açıkçası. Ancak Balıkesirspor ciddi bir direnç gösterek oyundan düşmedi. Hatta olayı daha da ileri götürerek skoru eşitlemeyi başardılar. Ceza sahası sağ çaprazından Salih’in attığı şutu Ufuk güçlükle çıkardı. Hemen akabinde bu kez Mustafa çok dar bir açıdan şut attı. Kaleye paralel giden top Ufuk’un dokunuşuyla hiç alakası yokken ağlarımıza gitti!
   Tabi Balıkesirspor’un beraberlik golü futbolcularımızı kendine getirdi ve rakip kim olursa olsun hiçbir maçın çaba göstermeden kazanılmayacağını fark ettiler.
  Dakikalar 42’yi gösterirken Aydın sağdan ceza alanına kesti, Elmander çok kurnaz bir hareketle topun üzerinden atladı. Hemen arkasındaki Sercan’ın sert vuruşu kaleciye çarpsada ağlarla buluştu.
  Devreye önde girmek gayet güzel oldu bizim için. Zaten 2.golümüz Balıkesirspor’un tüm direncini kırdı.
  İkinci 45 dakikada tek kale bir maç izledik. Sahada olması gerektiği üzere sadece Galatasaray vardı.
  62’de Sercan kaleciyle karşı karşıya kaldı. İstese çok rahat kendi atabilirdi ancak garanti olsun istedi, Aydın’ın önüne bıraktı. Aydın topu kontrol etmekte biraz zorlandıysada vuruşunda Sercan’ı mahcup etmedi ve bu sezonki ilk golünü kaydetmiş oldu.
  8 dakika sonra ise bu kez Ceyhun siftah yaptı. Sabri’nin kullandığı serbest vuruşta Sercan’ın kafasından seken topu kaleci Olcay güçlükle çıkardı. Bomboş durumdaki Ceyhun’a sadece dokunmak kaldı.
   Kalan bölümde farkı çok daha arttırabilirdik. Sercan, Aydın ve Amrabatla bulduğumuz fırsatları değerlendiremedik. Balıkesirspor takımı ilk devre bittiğinde kaderine razı olmuştu zaten. Karşılaşma da 4-1’lik sonuçla takımımız lehine sonuçlanmış oldu.
  Galatasaray ve Balıkesirspor şüphesiz aynı sikletin takımları değiller. Galatasaray mutlak favori olarak çıktığı bir karşılaşmayı, yedekleriyle oynayarak bile farklı kazandı. Bu durum iki takım arasındaki güç farkının en güzel ispatı olsa gerek. Yine de oyunun belli bölümlerinde Galatasaray’ı zorlamayı başaran Balıkesirporlu futbolcuları tebrik etmek gerek. Bundan sonrası için onlara kendi liglerinde başarılar diliyorum. Galatasarayımız’ın ise 7 yıllık Türkiye Kupası hasretine bu sezon artık bir son vermesini temenni ediyorum…

                                                                     e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR