23 Aralık 2014 Salı

As, Yedek Farketmiyor

  Öyle bir hava yakaladık ki takım olarak, gelene 3 gidene 5 atıyoruz. Belki hala 2-3 sezon öncesinin yani Fatih Terim döneminin futbolunu oynamıyoruz. Ancak gidişatın bir hayli pozitif olduğu da ortada. Sözün özü, ilerisi için iyi sinyaller veren, taraftarını yeniden geleceğe umutla baktıran bir Galatasaray çıkardı ortaya Hamza Hoca.
  Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye karşısında aslarından tamamen uzak olarak çıktı takımımız sahaya. Belli ki Hamza Hoca kupa maçlarının en azından bu grup aşamalarını, lig maçlarında fazla forma şansı veremediği oyuncularla tamamlayacak. Ki, bazı isimlerin kendilerini gösterebilmeleri için de oldukça iyi bir fırsat bence. Örneğin, Yasin Öztekin 2 hafta öncesine kadar devre arasında kiralanacaklar listesindeydi ancak Balçova Yaşamspor maçında ortaya koyduğu performans, hakkındaki görüşlerin değişmesine ve en azından sezon sonuna kadar takımda kalmasına vesile oldu. Aynı şekilde 2 kupa maçında 4 gol atan Goran Pandev’de Hamza Hoca’nın aklının bir köşesine yerleştirdi kendini.
  Karşılaşmanın ilk devresinde pek fazla hücum organizasyonunda bulunamadık aslında. Hatta bölüm bölüm rakibimizin kalemizde yarattığı tehlikeler de oldu. Ancak Bruma ve Pandev’in olaya ağırlıklarını koydukları tek pozisyon golü bulmamıza yetti. Bruma’nın müthiş ara pası, Pandev’in de kaleciden ustaca sıyrılıp topu boş filelere göndermesi takımımızı 1-0 öne geçirdi.
  Devre 1-0 bitecek derken bu sefer Diyarbakır Büyükşehir Belediye’nin golü geldi.  Savunmamızdan seken top bir anda 6 pas üzerinde Ertan’ın önünde kaldı, Ertan’da ayağına gelen bu fırsatu geri çevirmedi.
   İkinci 45 dakikada daha etkili, oyunda daha ağır basan bir Galatasaray izledik. Özellikle Bruma ve Olcan önderliğinde bir çok atak girişimimiz oldu. Ki, goller de bu oyuncuların katkılarıyla geldi.
   68.dakikada Bruma, 81’de Olcan, 86’da da Yekta attıkları gollerle Galatasaray’ı 3 farklı galibiyete taşıyan isimler oldular. Tabi es geçmeyelim, Olcan’ın golü her ne kadar jeneriklik bir gol gibi dursa da, şans ciddi anlamda bizimleydi. Çünkü Olcan çok net bir şekilde ceza sahasına orta yaptı orada. Ancak ne var ki, rüzgardan dönen top kaleye yöneldi ve çok şık bir gol oldu J
  Sonuç olarak, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3’te 3 yapan ve bu 3 karşılaşmada toplam 17 gol atarak maç başına 5’in üzerinde bir gol ortalaması tutturan takımımızı bence tebrik etmek gerek. Kimseler bu turnuvayı da rakipleri de küçümsemesin bence. Çünkü Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un aldığı neticeler ortada. Dolayısıyla kupa maçlarını ciddiye alarak oynayan ve Galatasaray’a yakışır sonuçlar alan oyuncularımız kutlarım. Yarın, öbür gün lig maçlarında da forma şansı bulduklarında aynı performanslarını sahaya yansıtırlar umarım...

                                                         e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR