10 Şubat 2016 Çarşamba

Bir Nebze Olsun Teselli

 Arka arkaya yaşadığımız puan kayıplarıyla daha ilk yarı bile tamamlanmadan lige havlu attığımız sezonda, geçen hafta da söylemiş olduğu gibi teselli unsuru teşkil edecek 2 hedef Türkiye Kupası’nı kazanmak ve Avrupa Ligi’nde gidebileceğimiz yere kadar gitmek.
 Kupa çeyrek finalinde İstanbul’daki rövanşa avantajlı bir skor yaratabilmek için Akhisarspor karşısındaydık bu akşam. Bu sezon Akhisarla 4.karşılaşmamız oldu bu. Daha önceki 3 karşılaşmada hatırlayacağınız üzere 2 galibiyet 1 beraberlik elde etmiştik.
 Mustafa Denizli bir önceki turda Gaziantepspor karşısında olduğu gibi yine işi sıkı tutarak ideal on biriyle çıktı sahaya. Muslera, Selçuk, Sneijder, Chedjou gibi oyuncularımız on birdeydi.
  İlk 45 dakika, ligde oynadığımız Torku Konyaspor karşılaşmasında olduğu gibi yine uyuttu bizleri! Oldukça temposuz, durağan, pozisyon kısırı bir oyun vardı sahada. Açıkçası böyle bir Galatasaray izlemek bizler için resmen işkence! Mustafa Denizli’nin ismine ve kariyerine oynattığı bu futbol hiçbir şekilde yakışmıyor! Her zaman cesur futbol oynatmasıyla bilinen Denizli, şu ana dek bu özelliğini göstermedi ya da gösteremedi!
  İzleyenleri uyutan ilk devrenin ardından, ikinci 45 dakika daha hareketli daha heyecanlıydı Allah’tan. Çok şükür, iki takım da bir nebze de olsa futbol oynamaya karar verdiler.
  51.dakikada savunmada az adamla yakalanmamızı fırsat bilen Mudat, topu 40-50 metre taşıdıktan sonra bomboş durumdaki Rodallega’yı gördü. Ceza sahasının 4-5 metre kadar dışından topun gelişine mükemmel bir vuruş yapan Rodallega Akhisarspor’u 1-0 öne geçirdi.
  Golden sonra Akhisar takımı skoru koruma iç güdüsüne bürünerek geri çekildi. Böyle olunca da Galatasaray’ı ister istemez üzerlerine çekmiş oldular.
  Dakikalar 70’i gösterirken, Sneijder’in ceza sahası içinden yaptığı sert vuruşu kornere atmak isteyen Daglao, topu kendi ağlarıyla buluşturdu. Şüphesiz, Akhisarspor takımı için talihsiz, bizim için şanslı bir andı.
  Golün şokunu üzerinden atamayan Akhisar takımı, 2 dakika sonra 2.golü de kalesinde gördü. Sneijder’in gol vuruşunu yaptığı noktadan, bu kez Selçuk, soldan gelen ortaya gelişine mükemmel vurarak  takımını öne geçirdi.
  Bu zeminde, üstelik yenik duruma da düşmüşken, arka arkaya bulduğumuz gollerle öne geçmemiz oldukça sürpriz oldu bizim için.
  Son 15 dakika karşılıklı ataklara sahne oldu. Akhisar takımı beraberliği, biz ise 3.golü bulabilirdik rahatlıkla. Ancak ne var ki, 2 takım oyuncuları da son vuruşlarda yetersiz kaldılar.
  90+4’te gelen Mete Kalkavan’ın son düdüğü, rövanş öncesi avantaj Galatasaray’da diyordu. Bu bizim için oldukça iyi oldu. Bu sonuçtan sonra İstanbul’da çok büyük bir sürpriz yaşamazsak turu geçeceğimizi düşünüyorum.
  En başta da belirtmiş olduğum gibi ligde oldukça sıkıntılı günler yaşadığımız, bu da yetmezmiş gibi maddi sıkıntılarla boğuştuğumuz şu süreçte en azından geriye kalan 2 hedefte iyi sonuçlar almak bizim için güzel bir teselli olur. Bu doğrultuda da en gerçekçi hedef Ziraat Türkiye Kupası gibi duruyor…

                                                                                                       Kerem ZÜLFİKAR