28 Şubat 2016 Pazar

KOVULMAYI BEKLEME, İSTİFA ET!!!

  Lafı çok fazla uzatmanın manası yok. Bu akşam itibariyle Mustafa Denizli’nin Galatasaray’daki misyonu tamamlanmıştır! Eğer biraz olsun haysiyetini, şerefini, onurunu ve başarılarla dolu kariyerini düşünüyorsa Mustafa Hoca, bu maçın ardından istifa etmek zorundadır!
  Haftalardır sabrettik! Bu kadroyu Mustafa Hoca kurmadı dedik! Yönetim gerekli transferleri, takviyeleri yapmadı dedik! Alışma süreci, adaptasyon dedik! Zaman lazım dedik! Ama sonuç itibariyle şunu fark ettik: Geride kalan 4 aylık süreçte sadece kendimizi kandırdık! Mustafa Denizli’nin bu saatten sonra Galatasaray’a hiçbir katkısı olamaz! Mevcut şartlar altında Mustafa Hoca’yla Galatasaray hiçbir yere varamaz!
  Sadece maçlardan sonra çıkıp çok güzel demeçler vererek, pembe tablolar çizerek olmuyor bu işler! Ne demiş Atalarımız? ‘’Lafla peynir gemisi yürümez!’’
  Ortada net olarak başarısız bir yönetim ve başarısız bir teknik direktör var. Bunlardan değişmesi daha kolay olan elbette teknik direktör. Çünkü yönetim değişikliği için önce seçim kararı alınmalı, ardından seçim tarihi belirlenmeli ve de en önemlisi ortaya başkan adayları çıkmalı.. Bu da kısa vadede olacak iş değil. Belli bir süreç gerektiriyor yani. Bu durumda yapılması gereken şey; hemen bu akşam, Mustafa Hoca'yla yolları ayırmak olmalıdır! Üzerine basa basa tekrarlıyorum, bundan sonra Mustafa Denizli’yle devam edilecek her hafta, her gün, her saat sadece ve sadece vakit kaybıdır Galatasaray için!
  Sahada oynayan 11 futbolcunun 11’i de aynı anda kötüyse, 11’i de formsuzsa bunun tek bir nedeni vardır: O futbolcular, o hocayı sevmiyorlardır! Dünyanın her yerinde böyledir bu. Galatasaraylı futbolcuların da Mustafa Denizli’yi sevmedikleri her hallerinden, her hareketlerinden çok net olarak anlaşılıyor!
  Bir takımdaki oyuncuların neredeyse her maç 1-2 tanesi adale sakatlığı yaşıyorsa, bu da o takımın iyi idman yapmadığını, o oyuncuların iyi çalışmadığını gösterir. Demek ki, Galatasaray doğru düzgün idman yapmıyor. Oyunculara kondisyon anlamında hiçbir yükleme yapılmıyor!
  Maça gelecek olursak, bu maçın ne analizi yapılır ne de üzerine konuşulur. Konuşmak, yazmak-çizmek de istemiyorum zaten. İçimden gelmiyor çünkü. Ben de protestomu bu şekilde koyuyorum ortaya!
  Mustafa Denizli, sana son sözüm; şahsına ve başarılarla dolu kariyerine çok büyük saygım olmakla birlikte, kendini daha fazla rezil etme ve seni hep güzel anılarla hatırlamamız için kovulmayı beklemeden, kendin adamlığınla, onurunla İSTİFA ET! Unutma, İSTİFA DA BİR HİZMETTİR!

                                                                                                 Kerem ZÜLFİKAR