29 Aralık 2013 Pazar

Umutlar İkinci Yarıya

  Takımımız nihayet form tutmaya başlamış ve ciddi bir çıkış yakalamışken ligin tatile girmesi bizim için pek iyi olmadı aslında. Gerçi hemen her röportajında takımla uzun süreli bir çalışma ortamı yakalayamadığından yakınan Mancini için bir fırsat olabilir bu durum. Her şey daha güzel mi olur yoksa yeniden sil baştan mı yaparız, bunu zaman gösterecek elbet.
  Dün akşam Kayseri Erciyesspor karşısına mutlak favori olarak çıkan takımımız özellikle ilk 45 dakikada bu düşüncede olan bizleri mahçup etmedi. Öylesine etkili başladık ki karşılaşmaya, henüz 2.dakikada Sneijderle bulduk golü. 10 dakika sonra da Burak Yılmaz’ın kafası aradaki farkı 2’ye çıkardı.
  Rakip takım ne kadar zayıf olursa olsun kendi sahanızda oynamıyorsanız şayet gol ne kadar gecikirse rakibin direnci de o kadar artar. Dolayısıyla da deplasmanlarda maçı böyle erken koparabilmek oldukça önemli bence.
  12 dakikada bulduğu 2 golle rakibi her anlamda bitiren Galatasaray’ımız devrenin bitiş düdüğüne kadar adeta şov yaptı. 33’te Erciyes defansının büyük hatası sonucu Melo’yla 3’ü de bulduk. Hatta 4’ü, 5’i de bulabilirdik ama Drogba gününde değildi...
  İlk 45 dakikanın bitmesiyle kesilen Galatasaray fırtınası, ikinci devreyle beraber tekrar başlayamadı  ne yazık ki. 45-60 arası bölümde oyuna adeta ambargo koyan bir Kayseri Erciyesspor vardı çünkü sahada. Yasin Öztekinle gelen golleri üzerimde bir nebze de olsa tedirginlik yaratmadı desem yalan söylemiş olurum. Ancak Allah’tan bu gol oyuncularımızın silkinmesi sağladı da tekrardan toparlandık.
  60’tan sonra ibre yeniden lehimize döndü. Hem oyunun hakimiyetini hem de pozisyon üstünlüğünü ele aldık. Az önce de söylemiş olduğum gibi Drogba gününde değildi maalesef. Öyle ki, bir pozisyonda 6 pasın içinden arka arkaya 2 tane vuruş şansı yakaladı ancak ikisini de kaleci Fornetzi’ye nişanladı...
   Geçen hafta Trabzonspor karşısında performansı tavan yapan Sneijder dün akşam da takımın iyilerindendi. Açıkçası bu formunu sürdürürse, ikinci devrede birçok maçta extra puanlar kazandırır bize diye düşünüyorum.
  Geride kalan sezonda bir türlü istikrarı yakalayamadığı için eleştirilen Melo, bu sezon hiç tartışmasız takımın en önemli oyuncusu konumuda. 17 haftalık şu periyotta hemen her maç aynı seviyede oynadı çünkü. Kötü oynadığı bir karşılaşma hatırlamıyorum. Dün akşam da takımın en iyisiydi. Özellikle ilk golde Sneijder’e attığı uzun top gerçekten usta işiydi.
  Takımımızın ilk devre performansıyla ilgili detaylı analizi önümüzdeki günlerde yapacağım için şimdilik çok uzatmıyorum. Oldukça çalkantılı günler geçirdiğimiz, inişli çıkışlı bir grafik sergileyip sonlarına doğru kendimizi bulmaya başladığımız ilk yarıyı, bunca olumsuzluğun arasında 2.olarak bitirmiş olmamız, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus gibi bir devi geride bırakarak bir üst tura çıkmamız, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un havlu attığı  Ziraat Türkiye Kupası’nda yolumuza en büyük favori olarak devam ediyor oluşumuz bence önemli unsurlar. Umarım şu 1 aylık arada yapılacak doğru transferlerle takımımız 2.yarıya bıraktığından çok daha iyi bir şekilde başlar ve Fenerbahçe’yle beraber ciddi bir şampiyonluk yarışının içine girer…   

                                                          e-falanfilan yazarı: Kerem ZÜLFİKAR