11 Şubat 2011 Cuma

Dişe Diş Kana Kan İntikam İntikam (62-55)

Spor Toto Türkiye Kupası, Çeyrek Final 2. gününde Galatasaray C.C. ile Olin Edirne Basket karşı karşıya geldi. Galatasaray’da Kayseri’ye getirmeyen Evren Büker ve Melih Mahmutoğlu’nun eksikliğinin yanı sıra, süre şansı bulamayan Sertaç Şanlı ve Doğukan Sönmez’ de mücadelede yer alamadı. Olin’ de Tufan Ersöz yaklaşık 3 dakika süre aldı. Ömer Ünver ise bugün süre şansı bulamadı. İlk devrede Olin bir adım önde olsa da ikinci devrede gereksiz atışlarla skor üretmekte zorlandı. İki takımında 3’lük yüzdeleri %30’un altındaydı. Doliboa, Caner Ercan, Can Akın, Ginevicius 4’lüsü 22’de 3 atabildi 3 sayı çizgisinin gerisinden. 2. Devre kontrolü eline alan Galatasaray maçı 62-55 kazanmasını bildi ve adını yarı finale yazdırdı.

    Maça, Caner’ in dönmesiyle 3 ve 5 numaradaki Türk seçimleriyle başladı Galatasaray.(Jerry-Shipp-Caner-Rancik-Ermal) Olin bu çeyrekte hep önde olmayı başarsa da momentumu eline tam olarak geçiremedi. Periyodun ortalarında maç da yeniden eşitlik sağlandı.(10-10) Eşitliğin ardından Olin’ in 5 sayılık serisine 4 sayıyla cevap veren Galatasaray periyodu 1 sayı geride kapattı.(14-15)

    2. periyoda hızlı başlayan Olin hucümdaki etkinliğiyle defansta da sert savunmayla devam edince farkı çift hanelere çıkardı. Galatasaray hucüm da karşılık verince maça yeniden ortak olmayı başardı. Jerry’ nin etkili hucümları Galatasaray’ı maç da tuttu. Yinede Galatasaray farkı tek baskete indiremedi ve periyodu 3 sayılık dezavantaj ile kapattı. (31-34)

  3. periyoda etkili başlayan Galatasaray farkı tek sayıya kadar indirdi periyodun başında.(35-36) Maçtan kopmayan Olin farkı 3’e çıkarsa da skor 40-40’da eşitlendi. Bu periyot ile birlikte momentumu ele geçiren Galatasaray periyodu skoru eşitledikten sonra hep önde götürdü. Farkı açamayan Galatasaray son periyoda 1 sayılık avantaj ile girdi.(45-44)

    Son periyoda bu sezon ilk kez Jerry ve Tutku ile başlayan Oktay Mahmuti’ nin öğrencileri 3. periyot da ele geçirdiği kontrolü bu periyot da sürdürdü.  Farkı 3 baskete kadar taşıyan Galatasaray ardından farkı çift hanelere taşıdı. Bu periyot da saçma tercihler yapmaya devam eden Olin skor üretme sıkıntısı yaşıyordu. Farkı çift hanelere çıktıktan sonra 7’den aşağıya indiremedi Olin ve maçı 7 sayı geride bitirdi.(62-55)

                                                                                                           e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük