10 Şubat 2011 Perşembe

Ogilivy İle Yarı Final’e (57-55)

  Spor Toto Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Bjk Cola Turka ile Efes Pilsen Kayseri’de karşı karşıya geldi. Bjk Cola Turka’da Cüneyt Erden ve Allen Iverson’ın yokluğunda, maç kadrosunda her hangi bir eksiklik yoktu. Ancak Bekir ve Hüseyin bugün süre almadı. Efes Pilsen’de ise yabancı sınırına takılan Raduljica, Wisniewski ve Nachbar süre alamayacaktı. Seyir açısından zevksiz bir maçtı. Top kayıpları ve hemen hemen boş tribünler vardı. İlk yarıda 24 sayı bulabilen Bjk Cola Turka 3. periyotdaki geri dönüşüyle maçı kazanmayı bildi. Maçın yıldızı Ogilivy’ydi. Kerem Tunçeri’nin sayı katkısı yapamadığı bir maçı kaybetmiş oldu Efes Pilsen. 2 takımında yüzdeleri çok çok altlardaydı maç sonunda. M. Kemp ve Serkan Erdoğan ilk kez bir resmi müsabakada parkeye çıktılar. Bjk Cola Turka bu galibiyet ile M.P. Trabzonspor ile yarı final müsabakasında karşı karşıya gelecek. Bjk Cola Turka finale şimdiden göz kırptı. Ki bu maçı kazanmasıyla yarı finalde ki güçsüz rakip avantajını kullanacaklardır. Tek maçlık Final yolunda başarılar Bjk Cola Turka’ya

   Maça güzel başlayan Efes Pilsen 0-6’lık skor ile geçti yaklaşık 2 dakikayı. İki takımda sayı üretmekde inanılmaz zorlandı. Bjk’ye nazaran Efes daha kolay sayılar buldu. Farkın 5’ten aşağıya inmediği bu periyodu Efes’in önde tamamlaması gayet normaldi. Chatman’dan skor anlamında katkı alamayan Bjk periyodu 7 sayı geride kapattı.(10-17)

    2. periyoda karşılıklı 2 sayılarla başlansada uzun süre sayı bulamadı iki takımda. Efes’in hucümda tıkanmasını fırsat bilen Bjk Cola Turka bir seri yakaladı ve farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başardı. (22-23) Tutuk Efes Pilsen’de oyuna giren Sinan Güler 1 top çaldı ve diğer hucümda 3 sayılık basket buldu. Bu basketlerle 5 sayılık seri yakalayan Efes Pilsen bir nevi rahatladı. Devreyi 8 sayılık avantajla Efes Pilsen önde kapattı. (24-32)

    2. devreye 4 sayıyla başlayan Efes Pilsen art arda 3’lükleri potasında görünce farkın erimesine izin veremedi. Bu periyotda Ogilivy’yi durduramayan Efes Pilsen 2 sayı bulsada 18-2’lik seriye engel olamadı. Periyot sonuna doğru dengeyi yakalayan Efes Pilsen final periyoduna 2 sayılık dezavantajla girdi.(44-42)
 
    Son periyot Chatman’ın basketiyle başladı. Uzun süre sayı bulamayan takımlar maçın kontrolünü eline geçiren Chatman’ın asistinde suskunluğu bozdu. Farkın açılmasını engelleyemen Efes Pilsen Roberts’ın kritik üçlüğüyle farkı 3’e kadar indirdi. (55-52) Son 10 saniye içinde daha kritik bir 3’lüğü baskete çeviren Roberts skoru eşitlesede Ogilivy’nin hucüm ribaunduyla sayıyı bulan Bjk Cola Turkan maçı kazanmasını bilerek yarı finale yükseldi.(57-55)

                                                                                                          e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük