4 Şubat 2011 Cuma

Liderlik İstanbul’daki maça kaldı(89-86)


 Top 16’daki 3. maçımızdaki rakip kendi sahasında iyi bir grafik çizen İspanya temsilcisi Real Madrid’di. Temsilcimizde 12 kişilik kadro sınırına takılan Ersin Dağlı ve gereksiz seçim yüzünden Wisniewski’nin kadroda olması nedeniyle Ender Aslan kadroda bulunmuyordu. Ki kadroda olan Cenk’e süre verilmeyeceği belliydi onuda yok sayabiliriz. Rakibimizde ise bugün Velickovic süre almadı. Oyunun genelinde denge vardı maçın başındaki tempomuz sürdürsek parkeden silerdik Madrid’i ancak dengeyi yakalayan Madrid oyunu hiçbir zaman bırakmadı. Maçı kaybetsekde 3 sayılık bir farkla kaybedilmesi sevindirici. Çünkü İstanbul’daki maçta 4 sayılık bir zafer galibiyet sayılarının eşitliği durumunda bizi üst sıraya taşıyacaktı. Doğrusu daha çok isteyen taraf bizdik bugün sahada ancak Rako’nun uzatmadaki saçma hucümları mağlubiyeti getirdi.

     Maça Wisniewski-Rakocevic-Thornton-Kerem G.-Vujcic beşi ile başladı temcilsimiz.İspanya temsilcisi ise Lull-Prigioni-Reyes-Suarez-Tomic beşiyle başladı.5 dakika geride kalırken Madrid’in sadece 1 basketi vardı. Skor 2-14 lehimizeydi. 7. dakikaya girilirken efes kolay sayılara devam ediyor 5-16 madrid ilk hucüm ribaundunu fark 11 sayıya çıktıktan sonra aldı ve bu hucümdan 3 sayı çıkarttı. Art arda yenilen sayılar farkı 3’e  kadar indirdi. Perasovic ilk molasını aldı. Periyodun başındaki kolay basketlerle gelen ritmini kaybeden Efes Pilsen, Madrid’in sayılarına engel olamadı ve periyodu 1 sayıyla önde kapattı.(18-19)

    2. periyot ilk periyottaki serilerin aksine karşılıklı sayılarla geçiliyordu.  4 buçuk dakika geride kalırken Efes Pilsen’in 2 sayılık üstünlüğüyle geçildi.(28-30) Sinan Güler bugün ilk kez oyuna alındı Perasovic tarafından ancak ilk pozisyonda yere düşmesiyle boş üçlüğü bulan İspanya temsilcisi 1 sayıyla öne geçti. Efes pota altını zorlamaya devam ettikçe sayıları bulmaya devam ediyordu ve son 2 dakikaya 4 sayılık üstünlük ile girildi. Aynı zamanda molayı geldi Madrid cephesinden. Devreyi Murray’nin son saniye turnikesiyle devreyi 6 sayılık avantaj ile kapattık.(40-46)

    İkinci devreye dengeli bir oyunla başlansada 2 dakika geride kalırken skor eşitlendi.(48-48)1 buçuk 2 dakikalık suskunluğu bozan Thornton takımını 3 sayıyla öne geçirdi. Fischer’in pota altındaki üstünlüğü farkı 1’e indirdi. Rako’nun 3 atışı farkı yeniden 2 baskete çıkardı.(50-54) Tıkanan hucümumuzun ardından defanstaki etkisizliğimiz rakibin 7-0’lık serisini engelleyemedi . Kerem Gönlüm’ün hucüm ribaunduyla suskunluğumuz bozuldu. 6. dakikadan itibaren bu periyot dengede geçildi. Temsilcimizin son hucümundaki gelen 3’lük ile denge sağlandı ve Lull’un başarısız üçlüğüyle son periyoda skordaki eşitlikle girildi.(65-65)
   
     Son periyoda defansta çok istekli başladık ve rakibin başarısız atışlarıyla farkı 4’e çıkardık.4. dakikanın ardından fark 1’e indi.(70-71) Kerem’in turnikesi ve Roberts’ın ekstra üçlüğüyle farkı 6’ya kadar çıkarsakda son dakikaya girilirken Prigioni’nin basketleriyle Madrid eşitliği yakaladı.(76-76) 18 saniye kala Kerem’in üçlüğüyle rakibe son topu bıraktık ve molayı alan Madrid 3 sayılık dezavantajla son 18 saniyeye girdi. Kerem’in taktik faulünü çalmayan hakem Thornton’ın 3 sayılık atışı yapan Rodriguez’e yaptığı faulü çalınca çizgiye gelen Rodriguez 3’te 3 attı ve son hucümda Murray’e gelen blok maçı uzatmaya götürdü.
  
    Uzatma periyodu dengede başlamıştı. 3. dakikaya 5 sayılık avantaj ile giren Madrid temsilcisi bu avantajı koruyamadı 1 dakika kala fark 1’e kadar inmişti. Son top elimize gelmişti mola alan temsilcimiz seti çizmişti oyununu gayet iyi oynayan Kerem Tunçeri potaya kadar gelsede bloğu yiyince sahadan 3 sayılık farkla galip ayrılan taraf Real Madrid oldu.(89-86)

                                                                                                   e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük