6 Şubat 2011 Pazar

ELEŞTİRİLER , ELEŞTİRİLER , ELEŞTİRİLER

Yazdan kalma güzel bir gün vardı bugün İstanbul'da. Türk Telekom Arena'nın etrafı adeta şenlik yeriydi. Sanki taraftar güzel bir maç izleyeceğini hissetmişti. Rakip 3 senedir Galatasaray'a bela olan eski dostlar Ümit Karan ve Volkan Yaman'lı Eskişehirspor'du. Hagi , Gaziantepspor maçındaki gibi stoperde Cana , önliberoda Neill'le başlamıştı maça. Basın tarafından eleştiri yağmuruna tutulan bu taktiksel anlayış bence haksız yere eleştiriliyordu. Soruyorum eleştirenlere ; Antremanlarda takımı siz mi izliyor sunuz ? Siz Hagi'den daha mı iyi biliyor sunuz? Siz yorumcusunuz o ise teknik drektör. Ayrıca ne kadar eleştirilse de ben bu taktiksel anlayışı doğru buluyorum. Kendi futbol zekamla uyuşuyor. Cana sert , mücadeleci , topları iyi kesen ve hava hakimiyeti iyi olan bir futbolcu. Bu özellikler Neill'de de var ama Neill daha yumuşak daha teknik ve hava toplarında daha etkisiz. Ayrıca topu oyuna sokma yeteneği de Cana'dan daha iyi. Hagi de böyle düşünüyor olsa gerek ki bu tercihi uygulamış.

Gelelim ileri uca. Herkesin dilinde aynı soru. Stancu forvet olarak geldi. Niye solda oynuyor da Kewell forvet oynuyor? Stancu gayet de oynayabilir sol forvette. Mesela günümüz ünlü oyuncularından örnek verelim. DAVİD VİLLA ve HENRY... Bu iki isim Stancu'nun oyun tarzında oynayan iki isim. Soldan içeri girerek sağ ayak içi plaseyle güzel goller atan isimler. Hagi de Stancu'nun bitirici vuruşlarını beğeniyor olsa gerek ki o mevki de Stancu'yu oynatıyor. Demek ki Baros iyileşince Kewell yedek oturucak Baros forvet , Stancu ise sol forveti oynayacak. Sağ forvetimiz ise Kazım ve Pino tam oraya uyan isimler. Demek oluyor ki Galatasaray , Frank Rijkaard taktiğine geri döndü.

Ne olursa olsun bugün Galatasaray güzel bir galibiyet aldı. Bunu kutluyor ve devamını bekliyorum. Ayrıca Ümit Karan'a da bi parantez açmadan edemicem. Efsane futbolcumuz Ümit Karan , o sağ ayağın hala olağanüstü.

                                                                                                          e-falanfilan Yazarı:Kerem Kurtuluş