3 Şubat 2011 Perşembe

GALATASARAY'A BİR DARBE DE GAZİANTEP'TEN

49. Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray , Gaziantepspor'a 3-2 yenildi. Tek teselli deplasmanda atılan 2 gol oldu.

Galatasaray maça Zapata Sabri Servet Neill Hakan Cana Culio Yekta Stancu Kazım Kewell 11'i ile başladı. Bu önceki maçlara göre daha hücüm ağırlıklı bir kadro oldu. Bunda Kewell'ın takıma dönmesinin payı elbette ki büyüktü. Zira Kewell da özellikle ilk yarıda oynadığı iyi futbolla bunu gösterdi.

Gaziantepspor ise maça Karcemarskas El Yasa Yalçın Dany  Ivan Murat Zurita Popov Olcan Wagner Cenk 11'i ile başladı.

Maça iki takımda kontrollü başladı. Dakikalar 17'yi gösterirken Murat Ceylan'ın araya harika pasıyla topla buluşan Popov içeriye sert bir orta kesti ve Gaziantepspor'un yeni transferi Cenk Tosun düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu. (1-0)  Cenk Tosun , oynadığı iyi futbolla Gaziatepspor'un ne kadar doğru bir transfer yaptığını gösterdi. Golden sonra Gaziantep top hakimiyetini eline geçirdi. Ta ki 38. dakikaya kadar.
Dakikalar 38'i gösterdiğinde ortasahada topla buluşan Kewell topu mükemmel sakladıktan sonra Culio'ya harika bir pas gönderdi. Sol kanattan çizgiye kadar inen Culio'nun yaptığı güzel ortaya Kazım yükselerek kafa vurdu. Kaleciden dönen topu takip eden Kazım kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. (1-1)
Golden önce çok etkisiz bir görüntü çizen Kazım her an herşey yapabileceğini de göstermiş oldu.

İkinci yarıya Galatasaray oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının en etkisiz isimlerinde olan Yekta oyundan çıkarken M.Sarp oyuna dahil oldu. İkinci yarıda çok güzel bi oyun vardı. İki takımda adeta savaştı. İlk önce Kazım müsait bi pozisyonda topu auta gönderirken birkaç dakika sonra da Olcan altıpas üzerinden etkisiz bir vuruş yaptı. Dakikalar 63'ü gösterirken Mustafa Sarp'ın presi ile topu kazandı. Daha sonra topu cezasahası önündeki Stancu'yla buluşturdu. Stancu mükemmel bir şutla topu ağlarla buluşturdu. (2-1) 65. dakikada Kewell yerini Aydın'a bıraktı. Kewell özellikle ilk yarıdaki futboluyla Galatasaray'a bu sene de ne kadar faydalı olacağını gösterdi. Dakikalar 67'yi gösterirken Gaziantepspor'un kullandığı kornerde top Neill'den sekti , penaltı noktasının civarında El Yasa gelişine harika bir vuruş yaptı. Üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu. (2-2) Dakikalar 69'u gösterirken Milan Baros , Kazım'ın yerine oyuna girdi. Maç boyunca etkisiz olan Baros'un hazır olmadığı her halinden belliydi. Dakikalar 78'i gösterirken Sosa'nın pasında Cenk topu göğsüyle önüne indirdi. Ceza sahasının hemen önünde Cenk yerden düzgün vuruşuyla maçın sonucunu tahin etti. (3-2)


Gaziantepspor'da Popov ve Cenk Tosun'un harika oyunu göze çarpanlardı. Özellikle Popov'un top hakimiyeti , top sürüşü ve tekniği , Cenk'in iste top kontrolü ve son vuruşları harikaydı. Bu ikili bu ligde daha çok işler yapar. Bu iki ismi mutlaka izleyin...

Galatasaray'da ise öne çıkan futbolcular Stancu ve ilk yarıdaki futboluyla Kewell oldu. Stancu'nun gerek defansa gelip top çıkarması , gerek geriden aldığı toplarla ileriye iyi paslar çıkarması ve attığı golde olduğu gibi şutları...

                                                                                                      e-falanfilan Yazarı: Kerem Kurtuluş