5 Şubat 2011 Cumartesi

Kazanan, Fenerbahçe’nin Bozulmayan Sistem Basketbolu (51-73)

Kadın Euroleague’inde 2 temsilcimiz Top 16’da karşı karşıya geldi. Fenerbahçe’de eksik bulunmuyordu. Galatasaray M.P.’de ise sezonun bu bölümüne kadar pek süre şansı bulamayan Yasemen Saylar ve sezonu kapatan Currie forma giyemecekti. Fenerbahçe’nin uzun senelerdir süren düzeni bu maçta da takır takır işliyordu. Elindeki guardın kadar konuşursun lafı bu maçada cuk oturuyordu. Galatasaray M.P. hala Kadın Basketbol’unun en iyi pivotu Fowles’ı oyunda düzenli olarak kullanamıyordu. Ki onu oynatabilecek o seviyede bir guardı yoktu elinde. Maçın dişe diş geçip yinede kazananın Fenerbahçe olacağını düşünüyordum. Ancak yetersiz kadro seçimi ve pek üst seviyede olamayan koçuyla Galatasaray M.P. Fenerbahçe’nin üst düzey oyununa 1 dakika bile dayanamadı. Maçın başında çift haneli farkı yakalayan Fenerbahçe süre ilerledikçe farkı açtı. 2. periyodun ortasından itibaren fark 20 sayının civarında seyretti. Salonda harika bir Galatasaray M.P. taraftarı vardı. Kısaca söyleyebiliriz ki Fenerbahçe’nin düzenli sistemi Galatasaray’ın alt seviyedeki basketbolunu 2 maçtada silip süpürdü. Yanlış yapılan transferler yetersiz Türk rotasyonu Galatasaray’ı bu duruma getirdi. Maçta sık sık 6-0, 7-0’lık seriler yakalayan Fenerbahçe’nin maçı bu skorla bitirmeside olağanüstü bir durum değildi. Uzatmaya gerek yok, Fenerbahçe’yi tebrik edip Top 8’de ve inşallah Final Four’da onlara başarılar dileyelim. Kesinlikle bu sezon finali hak ediyorlar.Bu mücadeleyi sürdürürlerse neden olmasın bir Avrupa Şampiyonluğu ? 2 maçtada rakibine 109 sayı attıran Fenerbahçe 51-73 ile çeyrek finale yükseldi.

    Karşılaşmaya Galatasaray her zamanki 5’i ile başlamıştı. Kadrosunda 4 yabancı bulunan GS hatta yabancı sınırı olmayan Euroleague’de yabancı sınırlaması olmamasına rağmen Galatasaray sadece 2 yabancıyla hava topuna çıkmıştı.(Işıl-Tuğba-Seimone-Bahar-Fowles)Bunun nedeni seçilen kalitesiz yabancılardı. Fenerbahçe dağınık Galatasaray karşısında maça ilk maçtaki gibi bir seriyle başladı.(0-7) Bahar’ın orta mesafe şutuyla sayı bulan Galatasaray suskunluğunu bozdu. Ancak Fenerbahçe bu sayıya yeniden 7-0 lık seriyle karşılık verince henüz maçında başında fark çift hanelere çıktı.(2-14) Farkı tek hanelerde tutamayan Galatasaray M.P. ilk periyodu 11 sayılık farkla geride kapattı.(8-19)

    2. periyot karşılıklı 2’şer sayıyla başlasada Tuğba, Jekabsone’e yaptığı savunmayla adeta lütfen potamıza sayı at diyordu. Jekabsone’de bu daveti geri çevirmedi ve 3 3’lük buldu. Bahar takımını ayakta tutmaya çalışsada Matovic ve Jekabsone ikilisi farkı 20’ye çıkardı ve yaklaşık 2 dakika kala skor 20-40’a geldi. Buradan sonra daha sayı üretemeyen takımlar devreye 20 sayılık fark ile gittiler.(20-40)

    Angel’ın basketiyle açılan 2. devre Galatasaray’ın 3 dakika sonra bulduğu periyotdaki ilk basketi ile sürdü. Fenerbahçe’nin oyununa gittikçe daha da eklemesi farkı daha da açıyordu. Fowles’ın sayıları farkın açılmamasına engel olamadı. Matovic orta mesafeli şutlarıyla farkı yükseltti ve bu periyodu Fenerbahçe 27 sayılık üstünlükle 28-55 önde tamamladı.(28-55)

    Son periyoda Galatasaray basket ile başlasada yeniden bir seri yakalayan Fenerbahçe farkı açtı ancak bu seriye aynı skorla karşılık veren ev sahibi ekip farkı 20’ye kadar indirdi.(43-63) Karşılıklı basketlerle son 2 dakikaya 20 sayıda girildi. Farkı aşağıya çekemeyen Galatasaray M.P. mücadeleyi 22 sayıyla geride bitirdi.(51-73)
   
                                                                                                e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük