8 Şubat 2011 Salı

Pota Göstermeyen Dişi Aslanlar Rahat Kazandı(43-81)

    Bayan Basketbol Ligi 16. haftasında Botaş ile GS M.P. karşı karşıya geldi. Galatasaray rakibine potayı göstermedi desem yeridir. Hücumda da etkili olan dişi aslanlar rahat bir galibiyete ulaştı.

    Maça 0-10’luk seri ile başlayan dişi aslanlar ilk periyodu minimum 5 fark ile devam ettirdi. Son dakikada 10 sayılık farkı bulan dişi aslanlar periyodu 8-22 önde kapadı.

    İlk periyotdaki sert savunmasını sürdüren Galatasaray,rahat sayıları da buluncu farkı gittikçe açtı. 5 dakika geride kalırken  skor 14-29’du. Bezdiren savunmasını devam ettiren Galatasaray farkı açmaya devam etti ve devreyi 21-47’lik çok büyük avantajla kapattı.

    3. periyot, 2.periyodun devamı olarak nitelendirilebilir. İlk devrenin son 2 dakikasında farkı 20’nin üstünde tutan Galatasaray bu periyotta ise farkı 25’in üstünde tutmayı başardı. 28’e çıkan farkı arttıran Galatasaray periyodu 33-68’lik bir avantajla tamamladı.

    Son periyotta çok rahat bir oyun sergileyen Galatasaray,rakibinin farkı 30’dan aşağıya indirmesine izin vermeyince mücadeleyi 43-81’lik skor ile kazandı.

                                                                                                            e-falanfilan Yazarı:Alperen Küçük