11 Şubat 2011 Cuma

Galatasaray’ın rakibi F. Ülker (69-68)

Spor Toto Türkiye Kupası Çeyrek Final eşleşmeleri son maçında, yarı finalde Galatasaray’ ın rakibi olmak için F. Ülker ve Banvit karşı karşıya geldi.Fenerbahçe’de yabancı sınırına takılan Sean May’ in dışında eksik bulunmuyordu. Aynı şekilde Banvit’ inde eksiği yoktu bu maçta. Maç genellikle dengedeydi bugün. Son hucümlar da şanslı olan F.Ülker maçı kazandı. Sadece 9 tane 3 sayılık atış deneyen ve 3 isabet bulan Banvit’ e karşın Fenerbahçe 23 üçlük denedi. Girmedikçe daha fazla attılar resmen. 23’de 6 isabet buldular %26 ile attılar diğer bir değiş ile. Son hucüm da başarısız olan Banvit, Fenerbahçe’nin Galatasaray’a yarı finalde rakip olmasını engelleyemedi. Ancak yinede ligdeki iki maça göre çok daha iyiydi bugün Banvit. Oğuz Savaş’ın da maçın adamı olduğunu es geçmeyelim. Fenerbahçe’ye Galatasaray karşısında başarılar, işleri çok zor!

        İlk periyoda Banvit etkili başladı ve 5 buçuk dakika kadar geriye düşmedi. Periyodun yarısı geride kaldığında taraftarının desteğiyle kontrolü ele geçiren Fenerbahçe öne geçti ve periyodu 4 sayıyla önde tamamlamasını bildi.(22-18)

    2. periyot dengede başladı. 2 dakika geride kaldığında Saras’ ın 2 üçlüğüyle farkı korudu Fenerbahçe.Barış’ ın asistinde, Davis ile 3’lüğü bulan Banvit farkı 2’ye kadar indirdi.(28-26)Bir süre sayı bulamayan Banvit Mutlu ile 3’lüğü bulup farkı tek sayıya indirmeyi başardı.(30-29)Banvit bu periyot da birkaç kez öne geçsede, periyot bitiminde tabelada eşitlik vardı.(40-40)

    2. periyodun sonundaki öne geçme alışkanlığı bu periyotta da devam ettiren Banvit yaklaşık 6. dakikaya girilirken, Tomas’ dan gelen üçlüğe kadar periyodu önde götürüyordu.(51-50)İçerden oynamaya devam eden Banvit, bitime 1 dakika kala yakaladığı 4 sayılık avantajı karşılıklı basketlerle korumayı bildi ve son periyoda 4 sayılık avantaj ile girdi.(54-58)

    Karşılıklı basketlerle başlayan final periyodunda, Ömer Onan’ın gelen üçlüğüyle fark 1 sayıya düştü.(59-60) Dengeli oyunu lehine çeviren taraf Fenerbahçe oldu. Bitime 4 dakika kala farkı 5’e çıkardı Mirsad’ ın 3’lüğü ile. Karşılıklı başarısız hucümlarla geçen seriye Barış’ın isabetleri serbest atışları noktayı koydu. Son 32 saniyeye 1 sayıyla geride giren Banvit Fenerbahçe’ yi son hucümun da iyi savunsa da son topta isabet bulamadı ve maçı kaybetti. Böylece Galatasaray’ ın rakibi F. Ülker oldu. Son topta ki Oğuz’un bloğuna dikkat çekmek lazım yinede. (69-68)
                                                                                                           e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük