7 Şubat 2011 Pazartesi

Türkler>Yabancılar

Her yıl düzenlenen All-Star organizasyonunun zamanı gelmişti ve bu güzel gün 3 sayı yarışmasıyla başlıyordu. Harika bir salonda gerçekleştirilen organizasyonda güzel bir atmosfer vardı. Ömer Onan, Holston, Yunus Çankaya, Rasim Başak, Ignerski ve Snow’un katıldığı 3’lük yarışmasında favori tabii kide Ömer Onan’dı. Ancak ilk turda bir sürpriz vardı. M.P. Trabzonspor’lu Snow 21 sayı elde etmişti. Ömer Onan ilk turda 16 sayıda kaldı ve 13 sayı yapan Rasim Başak ile final turuna kaldı. Diğer yarışmacılardan ise, Holston 10, Yunus 7, İgnerski 12 sayı elde etti(Son toplar yani renkli toplar 2 puan). Snow bir günde atabileceği tüm sayıları attığı için finalde Ömer Onan’ın yarışmayı kazanacağında herkes hemfikirdi. Rasim sadece 6 sayıda kalabildi final turunda. Snow ise 9 sayıya ulaştı ve şampiyon Ömer Onan 14 sayı elde etti. Çok çok iyi bir Dünya Şampiyonası performansının ardından şüphesiz kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Ömer Onan 3’lük yarışmasının galibi oldu.
 
    Ve gelelim smaç yarışmasına. Daha önce yarışmaya katılacakları belirtilen, Vincent Grier, Lawrence Roberts, Barbour’ın yarışmaya katılmadı. James Christopher , Altan Erol, İlkan Karaman, Tyler Smith ile birlikte 4’ü smaçlarını konuşturacaktı. Ben İlkan’dan harika smaçlar bekliyordum. Kendisi Twitter’daki hesabından heyecanlıydım, inşallah bir dahaki sefere tarzı bir şeyler söyledi. Canı sağolsun inşallah önümüzdeki senelerde daha iyi smaçlar yapabilir. Ki bugün denediği ama maalesef başaramadığı o smaçda çok iyi bir düşünceydi yarışmayı kazanması adına. 96 puan toplayan Tyler Smith, Chris’i geride bırakarak smaç yarışmasında 1.liği elde etti. Kutlarız ve smaçlarının devamını dileriz. :)

    Ara ara reklamlarda vs. kanalı değiştirdiğimden dolayı sanırım kaçırmışım;
Haluk Yıldırım 10.kez All-Star seçildiği için YILDIZLARIN YILDIZI ödülüne layık görülmüş. Yeni nesillere en büyük örnek olarak gösterilen adam Haluk Yıldırım’ı bu başarılarınadn dolayı ayakta alkışlamak lazım. Adam 39 yaşında hala canla başla mücadele ediyor, formanın hakkını sonuna kadar veriyor. O yaşlardaki insanların başarması zor şeyleri yapıyor. TV’nin başından ee abii bende o kadar idman yapsam o yaştan beri bende oynarım demek kolay tabii ama kolay iş değil yaptıkları. Genç nesillere örnek olacak adam bu HALUK YILDIRIM.

    Maçın ilk üç periyodunu yabancılar karması 24-34, 57-59, 89-95 skorları ile üstün tamamladı. Son 30 saniye civarında Ümit Sonkol tarafından gelen üçlükle maçı 128-127 önde bitiren taraf Türk Yıldızlar’ımız oldu. Maçta 2 turnike kaçıran baş hakem Fatih Söylemezoğlu, 3. turnikede sayıyı buldu ancak yaptığı hile ile masaya 3 sayı yazdıran Söylemezoğlu kasten olmasada bu hileyle :) maçın Türkler’in kazanmasına sebep oldu. Maçın Mvp’si sadece istatistiklere oynayan Birkan Batuk oldu. Keşke ligimizin daha önemli oyuncuları bu organizasyona katılsaydı. Yine de saygı duymak lazım hem seçimlere hem de mazaret bildiren oyunculara. Ancak yine de söylemeden edemiyeceğim bu organizasyonda kesinlikle olması gereken minimum 4 isim vardı. Tutku-Ermal-Ukic-Jasikevicius bunların yanına Evren’de eklenebilirdi. Görüşmek üzere..

                                                                                                           e-falanfilan Yazarı: Alperen Küçük